Πλεύρης κατά Τσίπρα: Πήγε στο προεδρικό με covid, χωρίς μάσκα – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

26/07/2022, 11:53
Πλεύρης κατά Τσίπρα: Πήγε στο προεδρικό με covid, χωρίς μάσκα – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική κόντρα για την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο προεδρικό χωρίς μάσκα

«Πυρά» κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Open ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας, που είχε ανακοινώσει ο ίδιος πως ήταν θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό, θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, αλλά εμφανίστηκε στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα χωρίς μάσκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει σε κοινωνικά δίκτυα πως ενημερώθηκε ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό στις 20 Ιουλίου εν μέσω των πυρκαγιών.

Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με tweet του επισημαίνει «ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ».

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ:

Γενικός πληθυσμός

Άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από Sars-Cov-2 – Απομόνωση:

Παραμονή σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Η ημέρα λήψης του θετικού test θεωρείται ως ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης.

Μετά την πάροδο πέντε (5) ημερών απομόνωσης και εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Εάν ο πυρετός συνεχίζει, παράταση της απομόνωσης εντός οικίας μέχρις πλήρους υποχώρησης του πυρετού.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Αρνητικό PCR το Σάββατο

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Όπως είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ». Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε το αρνητικό τεστ PCR του Αλέξη Τσίπρα, με ημερομηνία 23 Ιουλίου 2022.