Ηλιόπουλος: Η επιστολή από τον επικεφαλής της ΡΑΕ δείχνει αυξήσεις 57% στο ρεύμα

13/10/2022, 16:34
Ηλιόπουλος: Η επιστολή από τον επικεφαλής της ΡΑΕ δείχνει αυξήσεις 57% στο ρεύμα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «έχουμε δήθεν μηχανισμό ελάφρυνσης που στηρίζει την αισχροκέρδεια» στο ρεύμα.

«Κεντρικό ζήτημα για εμάς είναι και θα παραμείνει το ζήτημα της ακρίβειας. Η Eurostat δείχνει ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια στο ρεύμα, και ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών δείχνει ότι είμαστε στην αρνητική τριάδα στην κατανάλωση του εισοδήματος των νοικοκυριών για το ρεύμα. Σήμερα μάλιστα έχουμε μια επιστολή από τον πρόεδρο της ΡΑΕ η οποία δείχνει ότι μέσα στο Σεπτέμβρη το ρεύμα είναι 57% πιο ακριβό! Δεν έχει ξανασυμβεί να έχουμε δήθεν μηχανισμό ελάφρυνσης που να στηρίζει την αισχροκέρδεια. Όλα τα στοιχεία γκρεμίζουν το κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα πάνε καλά».

Τα ανωτέρω ανέφερε στα «Παραπολιτικά FM» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε επιπλέον: «Η κοινωνία πρέπει να απαλλαγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η χώρα πρέπει και μπορεί να έχει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική. Και γι` αυτό μιλάμε προγραμματικά. Πάνω στην πρότασή μας θα συνομιλήσουμε με όποιον δέχεται να κάτσει στο τραπέζι με βάση τις δυνάμεις που θα προκύψουν από τις εκλογές».

Αναφορικά με την υπόθεση της 12χρονης τόνισε: «Μας έχει συγκλονίσει όλους. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία -από το πώς δουλεύουν οι ελεγκτικές αρχές, μέχρι τις κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι δυνατόν να μην έχει ακόμη το κορίτσι ψυχολογική και υλική υποστήριξη; Είναι δυνατόν να είναι οι κάμερες έξω από το σπίτι του κοριτσιού; Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανθρωπιά μας σε τέτοιες στιγμές».

«Από τη στιγμή που υπάρχουν ταυτοποιημένα στοιχεία ανθρώπων που ζήτησαν να βιάσουν το κορίτσι, και στοιχεία ανθρώπων που ήδη έχουν βιάσει το κορίτσι, πρέπει άμεσα να δοθούν στη δημοσιότητα. Έχουν καθυστερήσει οι αρχές, και σε τέτοιες υποθέσεις η καθυστέρηση είναι πολύ κρίσιμη. Η δημοσιοποίηση είναι απαραίτητη γιατί πρώτον προστατεύονται άλλες οικογένειες και άλλα παιδιά και δεύτερον μπορεί να προκύψουν νέες καταγγελίες άμεσα από άλλα θύματα. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει να επιταχύνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι αρχές», είπε υπενθυμίζοντας: «Την επόμενη ημέρα που έδειραν άτυχο συμπολίτη μας στη Νέα Σμύρνη είχε φύγει non paper από την κυβέρνηση με τα πολιτικά του φρονήματα και βουλευτής της ΝΔ έδωσε τα στοιχεία του στον αέρα. Εκεί η κυβέρνηση ήταν γρήγορη…».

Ο Ν. Ηλιόπουλος κατήγγειλε επιπλέον την «οργανωμένη προσπάθεια λάσπης από κυβερνητικά στελέχη σε σχέση με τους ποινικούς κώδικες».

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε πως «ποτέ δεν έγινε ο βιασμός πλημμέλημα, ήταν και παραμένει κακούργημα και αυτό είναι το πρώτο ψέμα που αναπαρήγαγαν κυβερνητικά στελέχη». «Δεύτερον, ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε με ψεύδη λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την αυστηροποίηση για τους βιασμούς των ανηλίκων. Τρίτον, ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που άλλαξε για τον βιασμό είναι ότι αυστηροποίησε την έννοια, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει βία για να μιλήσουμε για βιασμό – η απουσία συναίνεσης φτάνει για να τεκμηριώσει βιασμό στην ερωτική πράξη. Αυτό είναι πολύ κρίσιμη αυστηροποίηση για να μην γλιτώνουν βιαστές», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, και διευκρίνισε: «Ο παλιός Π.Κ. έλεγε ότι σε περίπτωση βιασμού ανηλίκου η ποινή ξεκινά από τα 10 χρόνια και μπορεί να φτάσει τα ισόβια. Η ΝΔ πρότεινε να γίνει ισόβια η ποινή και όλοι το υπερψηφίσαμε. Να είναι και αυτό καθαρό».

«Θέλω επίσης να απαντήσω σε ένα ψέμα του κ. Λοβέρδου ότι ο ίδιος δήθεν είχε νομοθετήσει να απομακρυνθούν κατηγορούμενοι για βιασμό από τα σχολεία και ο ΣΥΡΙΖΑ τους επανέφερε. Αυτό είναι τεράστιο ψέμα, γιατί το δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο λέει ότι όταν υπάρχει καταγγελία περί βιασμού, ο δράστης απομακρύνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, εκπαιδευτικοί βγήκαν σε διαθεσιμότητα», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.