Ανδρουλάκης: 41 χρόνια μετά τη νίκη του λαού και της ελπίδας, έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των πολιτών

18/10/2022, 14:38
Ανδρουλάκης: 41 χρόνια μετά τη νίκη του λαού και της ελπίδας, έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των πολιτών

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την επέτειο από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με την 41η επέτειο από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει στη δήλωσή του ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε την «απαρχή μιας δυναμικής περιόδου διακυβέρνησης», ενώ επισημαίνει ότι σήμερα «έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των πολιτών προσφέροντας σύγχρονες προοδευτικές λύσεις, που θα διασφαλίζουν την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«41 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νίκη της Αλλαγής και του ηγέτη και ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.

Ήταν η νίκη του λαού και της ελπίδας για πρόοδο και ευημερία για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η απαρχή μιας δυναμικής περιόδου διακυβέρνησης, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της χώρας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και την τοποθέτηση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης.

Σήμερα, σε ένα περιβάλλον συνεχών κρίσεων, που βαθαίνουν τις κοινωνικές ανισότητες και μειώνουν τις ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των πολιτών προσφέροντας σύγχρονες προοδευτικές λύσεις, που θα διασφαλίζουν την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη».

18 Οκτωβρίου 1981: 41 χρόνια από τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ

Στις 18 Οκτωβρίου 1981, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κατέγραψε έναν εκλογικό θρίαμβο, κερδίζοντας για πρώτη φορά τις εκλογές, στις οποίες και συγκέντρωσε το 48,07%του σώματος (έναντι 35,86% της Νέας Δημοκρατίας και 10,93% του ΚΚΕ) και κατέλαβε 172 έδρες στην τρικομματική, τότε, βουλή.

Ο ιδρυτής του Κινήματος, Ανδρέας Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Εδώ και τώρα αλλαγή», εξέφρασε την αλλαγή που ήθελε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας εκείνη την εποχή. Το ΠΑΣΟΚ έμεινε στην εξουσίας μέχρι το καλοκαίρι του 1989.