Κ. Μητσοτάκης: Συναντήθηκε στο Τόκιο με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου – Στόχος οι επενδύσεις

30/01/2023, 11:50
Κ. Μητσοτάκης: Συναντήθηκε στο Τόκιο με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου – Στόχος οι επενδύσεις

Με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου, συναντήθηκε στο Τόκιο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου πρίγκιπα Ακισίνο και την πριγκίπισσα Ακισίνο είχαν σήμερα στο Τόκιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας, ειδικά για την πρωτοβουλία GR-eco islands, που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας, Χιρογιούκι Χοσόντα.

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία, διεθνή και περιφερειακά ζητήματα καθώς και η συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η μόνη βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μετέφερε στον κ. Χοσόντα πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να επισκεφθεί την Ελλάδα.