Πέφτουν οι μάσκες για τον Ράμμο της ΑΔΑΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ

03/02/2023, 13:24
Πέφτουν οι μάσκες για τον Ράμμο της ΑΔΑΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε θεσμική διαδικασία και έννοια φαίνεται πως είναι έτοιμος να καταπατήσει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έτσι ώστε να εξυπηρετήσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Τα αρνητικά σχόλια και οι ψίθυροι που μιλούσαν για ανοικτή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, έχουν γίνει πλέον «κραυγές».

Κάθε θεσμική διαδικασία και έννοια φαίνεται πως είναι έτοιμος να καταπατήσει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Εδώ και καιρό γινόταν συζήτηση για τη σύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών και τη σύμπλευσή τους σε ζητήματα που αφορούν το θέμα των παρακολουθήσεων, εκεί όπου ο κ. Ράμμος έσπευδε να ανακινήσει διαδικασίες κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας έκανε μια καταγγελία βασισμένη σε δημοσιεύματα των media που πρόσκεινται στην παράταξή του.

Είναι νωπές οι μνήμες από τη διαστρεβλωμένη διαρροή για τον έλεγχο της ΑΔΑΕ τα Χριστούγεννα, ότι δήθεν υπήρξε προσπάθεια παρεμπόδισης η οποία βέβαια διαψεύστηκε από τον ιδιωτικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας αλλά και το επεισόδιο με το αίτημα του κ. Ράμμου προς τον Αλέξη Τσίπρα για «εμπλουτισμό» του ερωτήματός του με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου.

Πέρα από όλα αυτά, ήρθε και η ανοικτή σύγκρουση του κ. Ράμμου με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο κ. Ντογιάκος γνωμοδότησε με βάση το ελληνικό σύνταγμα και τους νόμους, τους οποίους φαίνεται ότι… δεν αποδέχεται ο κ. Ράμμος.

Πιθανότατα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να θεωρεί εαυτόν ανώτερο των νόμων ή να έχει πειστεί πως θα γίνει ο «σταυροφόρος» της «επανάστασης» που έχει κηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν το θέμα των παρακολουθήσεων.

Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή που δείχνει έτσι ώστε να ακολουθήσει και να ενισχύσει το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα, ερχόμενος ενάντια στον ίδιο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι ψίθυροι, ωστόσο, που δεν θα αργήσουν – αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν – να μετατραπούν και αυτοί σε κραυγές, λένε πως ο κ. Ράμμος δεν αποκλείεται σύντομα να εξαργυρώσει τη στήριξη που παρέχει στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Τίνι τρόπο θα φανεί σύντομα. Το σίγουρο είναι πως η σύμπλευση των δύο πλευρών είναι αδιαμφισβήτητη και η ΑΔΑΕ με τον πρόεδρό τους μοιάζουν πια με «προστατευόμενοι» του κ. Τσίπρα και της παράταξής του.