ΣΥΡΙΖΑ: Το κρυφό σχέδιο 2+2 του Αλέξη Τσίπρα

09/02/2023, 16:52
ΣΥΡΙΖΑ: Το κρυφό σχέδιο 2+2 του Αλέξη Τσίπρα

Για μια ακόμη φορά η Κουμουνδούρου καταφεύγει σε περίεργες μεθόδους, προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μια ακόμη φορά η Κουμουνδούρου καταφεύγει σε βρόμικες μεθόδους, προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο κόλπο που επιχειρεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το λεγόμενο 2+2, το οποίο σύμφωνα με τους εμπνευστές του μπορεί να εξασφαλίσει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο προβλέπει:

Πρώτον: Τη δέσμευση Τσίπρα παραμονές των εκλογών ότι θα ακυρώσει τον νόμο για τους πλειστηριασμούς και θα προστατέψει την πρώτη κατοικία.

Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι εφικτή, γιατί θα τινάξει στον αέρα το τραπεζικό σύστημα και οι εγγυήσεις για τα κόκκινα δάνεια θα περάσουν στο δημόσιο χρέος. Βέβαια αυτό του είναι αδιάφορο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Η Κουμουνδούρου ενδιαφέρεται να ψαρέψει στα θολά νερά και να εγκλωβίσει επτακόσιους χιλιάδες δανειολήπτες. Εκτιμούν ότι η υπόσχεση για τους πλειστηριασμούς θα αποφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Δεύτερον: Με την κατασυκοφάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη τον οποίο κατηγορούν ως πρόθυμο να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα μετεκλογικό κυβερνητικό σχήμα, εκτιμούν ότι θα κερδίσουν δύο μονάδες από το ΠΑΣΟΚ.

Μια τέτοια εξέλιξη εκτινάσσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 30%, οπότε γίνεται κυρίαρχο κόμμα στην Κεντροαριστερά και βάζει υποθήκες για την επόμενη τετραετία, ενώ δεν θα υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα.