Ο Ανδρουλάκης άνοιξε το χορό της ονοματολογίας – Ποιους υποψήφιους πρωθυπουργούς θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση πρωτιάς στις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Ανδρουλάκης άνοιξε το χορό της ονοματολογίας – Ποιους υποψήφιους πρωθυπουργούς θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση πρωτιάς στις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Τα ονόματα Ντόρας Μπακογιάννη, Άννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Στουρνάρα που φημολογούνται ότι θα πέσουν σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και Λούκας Κατσέλη και Ευάγγελου Βενιζέλου με ΣΥΡΙΖΑ!

Τα σενάρια που αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη συνέντευξη του στην ΕΡΤ και τη δήλωσή πως το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τρίτο πολιτικό πρόσωπο σε περίπτωση που κληθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας , μπορεί να αλληλοσυγκρούονται αλλά αποδεικνύουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πέτυχε το στόχο του.

Μέχρι πρότινος ο τρίτος παράγων της ελληνικής πολιτικής ζωής βρισκόταν σχεδόν στο περιθώριο , ότι συζήτηση γινόταν αναφερόταν στις ενδοκομματικές διαφοροποιήσεις: Λέγοντας – ή σωστά -επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα «παραμερίσει» Μητσοτάκη και Τσίπρα και θα προτείνει άλλο πρόσωπο σε περίπτωση συγκυβέρνησης , ποντάρει σε πολλαπλούς στόχους.

Πρώτον στον Κανένα: Όλες οι δημοσκοπήσεις και όταν τίθεται το ερώτημα ποιόν εκ των κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα προτιμούν οι ψηφοφόροι για επόμενο πρωθυπουργό σε ποσοστό 30% περίπου δηλώνουν κανένα εκ των δύο. Κάνοντας τη συγκεκριμένη αναφορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει επομένως και με ένα τμήμα μιας απροσδιόριστης αλλά αντισυστημικής ψήφου, που απορρίπτει τους δύο αρχηγούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποτελεσματικότητα της τακτικής του Ανδρουλάκη θα κριθεί σαφώς εκ του αποτελέσματος.

Προς το παρόν του προσφέρει πολιτικό χώρο να υποστηρίξει τις προγραμματικές θέσεις του, απόδειξη και οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά κανάλια.

Μετατοπίζει έτσι το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης στα προγράμματα των κομμάτων, επιβάλλοντας αλλαγή της πολιτικής ατζέντας .

Τώρα πλέον τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πάνε πολύ μακρύτερα από την προσωπική – άγονη σε μεγάλο βαθμό – αντιπαράθεση των δύο βασικών πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής.

Ήταν επόμενο μετά την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη να ανοίξει ο κατάλογος της ονοματολογίας.

Φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά πολιτικά πρόσωπα που θα ήθελαν να προταθούν από το ΠΑΣΟΚ και να τεθούν επικεφαλής κυβερνήσεων συνεργασίας, εξαρτάται και από το κόμμα το οποίο θα αναδειχθεί πρώτο στις εκλογές.

Αν κερδίσει η ΝΔ δύσκολα θα απέρριπτε πρόταση ενός προσώπου μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη, της Άννας Διαμαντοπούλου ή του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ η ρελάνς Ανδρουλάκη θα μπορούσε να περιλάβει την Λούκα Κατσέλη ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι σχέσεις του οποίου με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν αποκατασταθεί πλήρως μετά τις θέσεις του γνωστού συνταγματολόγου για το ζήτημα των υποκλοπών.

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άνοιξε όμως και τη συζήτηση για την επόμενη μέρα, αφού έξυπνα ο κ. Ανδρουλάκης άφησε να εννοηθεί ότι η πρότασή του , συνδέεται με τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ήθελε προφανώς να υπονοήσει ότι εφόσον το κόμμα του στον πρώτο γύρο δεν λάβει ένα σοβαρό διψήφιο ποσοστό, τότε στο δεύτερο γύρο όποιο εκ των δύο μεγάλων κομμάτων κληθεί να κυβερνήσει θα αναγκαστεί να προβεί σε επώδυνους συμβιβασμούς , ενώ το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευθεί να συμβάλλει.

Μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει σήμερα ως εκβιασμός, αλλά ποιος είπε ότι οι μπλόφες δεν συνηθίζονται και στην πολιτική …