Δ. Κουτσούμπας: Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι μια «μούφα» – Καμία στήριξη ή ψήφος ανοχής από το ΚΚΕ

27/04/2023, 13:27
Δ. Κουτσούμπας: Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι μια «μούφα» – Καμία στήριξη ή ψήφος ανοχής από το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και έφερε το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι θα είναι πιο δυνατός ο λαός στα δύσκολα που έρχονται και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ και με κριτήριο ψήφου ότι «δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε ονομάζεται προοδευτική, είτε ονομάζεται δημοκρατική, είτε ονομάζεται δήθεν ειδικού σκοπού».

Ακόμη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το κόμμα θα είναι μέσα στον λαό και θα πρωταγωνιστεί στους αγώνες του, ενώ πρόσθεσε ότι «θα έχουμε προδώσει τον λαό αν στηρίξουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και θα συνεχίσει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφάλαιο».

Σημείωσε δε ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Χαρακτήρισε «μούφα» τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αντικειμενικά υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι «έχουν στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα, όπως άλλωστε έχουν πει δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου». «Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και έφερε το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όσον αφορά τις εξελίξεις με το ναζιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, που ανακοίνωσε και επισήμως μέσα από της φυλακές όπου εκτίει την ποινή του, την υποψηφιότητά του με το κόμμα «Έλληνες» και Πρόεδρο τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα. Υπογράμμισε ότι το γνήσια αντιφασιστικό μέτωπο είναι μέσα στον λαό και στη νεολαία που πρέπει να μαθαίνει από τα μικρά της χρόνια για τα εγκλήματα του φασισμού κατά της ανθρωπότητας». Επιπλέον σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της.

Σχετικά με το ντιμπέιτ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανάφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι είναι κωμικό να αλλάζει ένα κόμμα στάση ανάλογα με τα εκλογικά του ποσοστά, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ όλων και τώρα ζητά ντιμπέιτ δύο αρχηγών.