Εκλογές 2023: Οι βουλευτές της Ν.Δ. προηγούνται στην Αττική στις μυστικές δημοσκοπήσεις

03/05/2023, 19:27
Εκλογές 2023: Οι βουλευτές της Ν.Δ. προηγούνται στην Αττική στις μυστικές δημοσκοπήσεις

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές - Ποιοι βουλευτές έχουν ήδη ξεχωρίσει στην Αττική

Γκαλοπατζήδες, Στοιχηματζήδες μέχρι και οι… καφετζήδες των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Κουμουνδούρου έχουν ήδη προεξοφλήσει την «καθαρή» νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με διαφορά.

Όμως ο αέρας της «σίγουρης πρωτιάς», που κορυφαία στελέχη της ΝΔ μεταδίδουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν, αλλά και το άτυπο μοίρασμα υπουργείων, προκαλούν τάσεις αποσυσπείρωσης στην δεξαμενή των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, με τον κίνδυνο των διαρροών, τόσο προς την «αντισυστημική» Δεξιά όσο και προς το ΠΑΣΟΚ να είναι υπαρκτός.

Εκεί όμως που η κατάσταση σίγουρα ΔΕΝ αλλάζει είναι η «γαλάζια» πρωτιά στην μάχη της Αθήνας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναμένεται να σαρώσει και να εκλεγεί με μεγάλη διαφορά πρώτος βουλευτής Αθηνών, αφού αντικειμενικά αποτελεί αυτή την στιγμή το πιο πολύτιμο asset της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και όπως δείχνει και η εικόνα των μετρήσεων δείχνει ότι το προβάδισμα του είναι τεράστιο.

Για την δεύτερη θέση θα δοθεί πολύ σκληρή μάχη μεταξύ της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Βασίλη Κικίλια, με την Κεφαλογιάννη να διαθέτει υψηλότερες πιθανότητες τελικά να επικρατήσει.

Ανεβασμένες είναι επίσης οι μετοχές του Θάνου Πλεύρη, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η δυναμική του Νικήτα Κακλαμάνη, που διαθέτει και το ποιο συμπαγές παραδοσιακό, κεντροδεξιό ακροατήριο στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Στο ίδιο μοτίβο, «κλειδωμένη» δείχνει και η Ανατολική Αττική όπου κοινή είναι η αίσθηση ότι οι τρείς πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι Μάκης Βορίδης, Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Βλάχος.

Ακολουθεί η Σοφία Ζαχαράκη και πέμπτος έρχεται ο Στέλιος Πέτσας.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται σε όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής και κυρίως στις μεγάλες πόλεις της περιοχής.

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η ψαλίδα της διαφοράς από τους άλλους θα ανοίγει σημαντικά με αποτέλεσμα οι τρεις πρώτοι να ξεχωρίσουν με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους…

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών τώρα, προηγείται με τεράστια διαφορά, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με «ισχυρό δεύτερο» τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και νεοεισελθόντα στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, Τάκη Θεοδωρικάκο. Φέρεται να ακολουθεί ο Δ. Χατζηδάκης, με τέταρτη την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη και αμέσως μετά, τον Χ. Θεοχάρη– με ισχυρά ερείσματα μετά την τοποθέτησή του στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και του υπεύθυνου Γραμματέα για το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και η Αν. Καραμανλή.

Στη Δυτική Αττική για την πρώτη θέση, ακονίζουν τα πολιτικά τους «μαχαίρια» οι Θ. Μπούρας και Γ. Κώστηρας με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης να ανταγωνίζεται «στα ίσια» την «κλασσική αξία» του Αντιπροέδρου της Βουλής. Στην τρίτη θέση φέρεται ο δεύτερος του 2019 Ευ. Λιάκος, ενώ, σε απόσταση, καταγράφεται και ο Στ. Πουλής.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών προηγείται ο Κωστής Χατζηδάκης, με δεύτερο τον Άδωνι Γεωργιάδη και τρίτη την Νίκη Κεραμέως, με τον πρώτο να καταγράφει σημαντική αύξηση των ποσοστών έναντι των αποτελεσμάτων του Ιουλίου του 2019. Θεαματικό άλμα, όπως χαρακτηρίζεται από δημοσκόπους, πραγματοποιεί ο Δ. Καιρίδης, ο οποίος σημειώνει σημαντική αύξηση έναντι των ψήφων που έλαβε στην προηγούμενη αναμέτρηση, καταλαμβάνοντας την τέταρτη εκλόγιμη θέση.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, σκληρή «μάχη» για την πρώτη θέση λέγεται πως δίνουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Για την τρίτη θέση φαίνεται πως μέχρι την τελευταία στιγμή, θα «κονταροχτυπηθούν» οι Γ. Λοβέρδος και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Συρεγγέλα, η οποία «κατεβαίνει» για πρώτη φορά και ήδη, καταγράφει «δυνατό πλασάρισμα».