Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου: «Η Ν.Δ. εγγύηση ότι η Ελλάδα δεν θα ξανακυλήσει σε περιπέτειες...»

07/05/2023, 18:16
Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου: «Η Ν.Δ. εγγύηση ότι η Ελλάδα δεν θα ξανακυλήσει σε περιπέτειες...»

Η υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αττικής με τη Ν.Δ. μιλάει στην «axianews»

Συνέντευξη στον Κώστα Κατόπη

Η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, εκπαιδευτικός και υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αττικής με τη Ν.Δ., μιλάει στην «axianews» για την απόφασή της να κατέβει ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Εκφράζει τα επιχειρήματά της για τους λόγους που πρέπει οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα που θα κυβερνήσει τη χώρα και την επόμενη τετραετία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα των μνημονίων είναι πλέον υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανθεκτικότητας σε όλη την Ευρώπη και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το συνεχίσει, ακριβώς όπως το ξεκίνησε». Η ίδια βάζει πάνω από όλα τα θέματα της παιδείας όπου και ως εκπαιδευτικός θέτει σαν πρώτη προτεραιότητα «ως εργαζόμενη μητέρα βάζω πολύ ψηλά τα ζητήματα της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και η ενίσχυση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και των συναφών υποδομών είναι κομβικής σημασίας». Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αυτοδυναμία γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή και αποτελεσματική μονοκομματική κυβέρνηση. Η απλή αναλογική είναι ένα ακόμη τερτίπι του ΣΥΡΙΖΑ για να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά μέσα στο πολιτικό σύστημα».

- Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές; Τι είναι αυτό που τους φέρνετε ως βασικό επιχείρημα όταν τους απευθύνεστε;

-Το βασικό επιχείρημά μας είναι η κυβερνητική αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό το έχουν ανάγκη μεγάλη ανάγκη οι πολίτες, το έχει μεγάλη ανάγκη η δημοκρατία. Μετά από μια αλλοπρόσαλλη δεκαετία που κυριάρχησε η δημαγωγία και ο φανατισμός χρειαζόμαστε μέτρο, σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία ό,τι υποσχέθηκε το έπραξε και με το παραπάνω. Αποτελεί την εγγύηση ότι η Ελλάδα του 2023 δεν θα ξαναγίνει η Ελλάδα του 2019, δεν θα ξανακυλήσει σε περιπέτειες και πειραματισμούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ξεκάθαρα αυτό το δίλημμα. Εστιάζουμε σε όσα έχουμε καταφέρει τα οποία αποτελούν και την εγγύηση για όσα περιγράφουμε ότι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία.

Αυξήσαμε τον βασικό μισθό κατά 20% σε τρία χρόνια και επομένως είμαστε αξιόπιστοι όταν θέτουμε ως στόχο την αύξηση των μισθών κατά 25% την επόμενη τετραετία. Ρίξαμε την ανεργία από το 17% που την παραλάβαμε το 2019 στο 10% επομένως μπορούμε να μιλάμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Αυξήσαμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια άρα είμαστε πιστευτοί όταν λέμε ότι ήρθε η ώρα για αυξήσεις και στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων. Μειώσαμε ή καταργήσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές επομένως έχουμε δώσει εγγυήσεις ότι εργαζόμαστε αποτελεσματικά για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Η Ελλάδα των μνημονίων είναι πλέον υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανθεκτικότητας σε όλη τη Ευρώπη και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το συνεχίσει, ακριβώς όπως το ξεκίνησε. Γιαυτό ζητάμε σε αυτές τις εκλογές την ψήφο των πολιτών για μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

-Οι δικές σας προτεραιότητες ποιες είναι; Ποια θέματα αναδεικνύει η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου σε αυτές τις εκλογές;

-Οι προτεραιότητές μου καθορίζονται από τις εμπειρίες μου στη ζωή. Ως εκπαιδευτικός με 20 χρόνια εμπειρία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία βάζω πρώτα από όλα τα θέματα παιδείας. Το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία και το είδαμε στην πράξη. Οι προσλήψεις σχεδόν 15.000 μονίμων συναδέλφων το 2019-23 μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα και όπως είπε ο πρωθυπουργός θα έχει και συνέχεια. Θα υπάρξει σταθερή πρόβλεψη για την πρόσληψη 4.000-5.000 μονίμων εκπαιδευτικών κάθε χρόνο ώστε να υπάρχει διαρκής κάλυψη των κενών. Πολύ σημαντικές ακόμα είναι οι αλλαγές που το υπουργείο Εργασίας επέφερε στην προσχολική αγωγή και το λέω με τη γνώση του εκπαιδευτικού που αντιλαμβάνεται ότι η επένδυση αυτή είναι η πιο σημαντική για ένα παιδί. Ακόμη, ως εργαζόμενη μητέρα βάζω πολύ ψηλά τα ζητήματα της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και η ενίσχυση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και των συναφών υποδομών είναι κομβικής σημασίας. Ξέρω από πρώτο χέρι ως μητέρα πόσο σημαντική είναι η στήριξη της Πολιτείας αν θέλουμε να δούμε περισσότερες και πιο επιτυχημένες γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο. Τέλος, καθώς προέρχομαι από οικογένεια της οποίας μέλη έχουν υπηρετήσει στα σώματα ασφαλείας, ιεραρχώ στην κορυφή τα θέματα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Η δημοκρατία οφείλει να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της, είναι βασική έννοια για να υπάρχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Την ίδια στιγμή γνωρίζω πολύ καλά τον αγώνα που δίνουν και τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι άνδρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας και θεωρώ ότι η Πολιτεία μπορεί να κάνει περισσότερα για τη στήριξή τους και την καλή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

-Ποια είναι η στάση σας απέναντι στις κυβερνήσεις συνεργασίας, πώς αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

-Είναι όλα μέσα στο δημοκρατικό παιχνίδι και η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος γύρω από το ζήτημα αυτό από την πρώτη στιγμή: η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αυτοδυναμία γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή και αποτελεσματική μονοκομματική κυβέρνηση. Η απλή αναλογική είναι ένα ακόμη τερτίπι του ΣΥΡΙΖΑ για να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά μέσα στο πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες όμως δεν θα το επιτρέψουν αυτό, με την ψήφο τους θα κάνουν την επιλογή τους για ισχυρή και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Γιαυτό και διαρκώς τονίζει ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχουν δύο ξεχωριστές εκλογές αλλά μόνο μία. Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και στη συνέχεια αποφασίζουμε το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Στις 21 Μαΐου η ψήφος μας θα είναι η καθοριστική, θα μας δείξει αν θα συνεχίσουμε μπροστά ή αν θα ξανακυλήσουμε σε περιπέτειες.

-Ποιο είναι το μήνυμα προς τους πολίτες, το οποίο θα θέλατε να έχουν υπ’ όψιν τους μπροστά στην κάλπη;

-Ένα μήνυμα μαχητικής και ρεαλιστικής αισιοδοξίας. Όπως ακριβώς ήταν και η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 έως σήμερα. Θέσαμε στόχους φιλόδοξους αλλά εφικτούς, αντιμετωπίσαμε μεγάλες απροσδόκητες κρίσεις, όπως την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά δεν αποκλίναμε. Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί, έχει τις δυνατότητες αλλά χρειάζονται σωστές επιλογές και επιμονή στους στόχους. Η Ελλάδα της κρίσης μεταβάλλεται σε Ελλάδα των ευκαιριών και της ανάπτυξης, που αντιστρέφει το braindrain, μεταμορφώνεται σε σύγχρονο ψηφιακό κράτος, αναπτύσσεται οικονομικά και γίνεται ανθεκτικότερη κοινωνικά. Το μήνυμα επομένως είναι ότι μπορούμε να είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, με αποτελεσματική διοίκηση και προοπτικές για τους νέους ανθρώπους. Την Κυριακή των εκλογών στις 21 Μαΐου δίνουμε θετική ψήφο όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις δικές μας δυνάμεις, στην Ελλάδα του ασφαλούς παρόντος και του καλύτερου μέλλοντος.

Who is who

H Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στον Χολαργό το 1979 και διαμένει στην περιοχή της Πεντέλης. Από το 2003 εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Υπήρξε παιδαγωγός σε πολλά δημόσια σχολεία της Αττικής και της επαρχίας καθώς και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων, με διεθνή συμμετοχή, με θέμα την εκπαίδευση.

Από το 2009 πολιτεύεται με τη Ν.Δ. στον Νομό Αχαΐας. Το 2014 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής, το 2013 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Υπήρξε συνεργάτιδα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας σε θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (2012-2014).

Ερεύνησε θέματα που αφορούν την Παιδεία στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής. Mέλος της επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τομέα Παιδείας (2015-2019).

Στενή συνεργάτιδα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου (2019-2023).