Οι δύο τάσεις μεταξύ των δημοσκόπων για την διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: 5-6 μονάδες βλέπει ο Αμερικανός του Μαξίμου, 3-4 η πλειονότητα των υπολοίπων

Οι δύο τάσεις μεταξύ των δημοσκόπων για την διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: 5-6 μονάδες βλέπει ο Αμερικανός του Μαξίμου, 3-4 η πλειονότητα των υπολοίπων

Στο 32,5%-35% την ΝΔ και στο 27-30,5% τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι δημοσκόποι, που μετά την Κύπρο έπεσαν έξω και στην Τουρκία! Αυξήθηκε η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το debate ενώ στο Μαξίμου υπήρξε σχετική αναταραχή!

Πέντε μέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου οι οποίες διεξάγονται υπό τον απόλυτο κλονισμό του κύρους των δημοσκοπήσεων, ειδικά μετά τις εκλογικές εξελίξεις στην Τουρκία, όπως αντίστοιχα συνέβη και στις Κυπριακές εκλογές!

Το γεγονός ότι τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κύπρο οι γκαλοπατζήδες έπεσαν έξω, δημιουργεί ένα πρόσθετο ερωτηματικό ως προς το δείγμα που χρησιμοποιούν και την τελική μεθοδολογία – αναγωγές, που στις δυο περιπτώσεις έπεσαν εντελώς έξω!

Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, βάσει των πληροφοριών από τους δημοσκόπους, αυτά που βλέπουν δηλαδή και όχι απαραιτήτως αυτά που δημοσιοποιούν, για την Νέα Δημοκρατία επικρατούν δύο τάσεις:

Η πρώτη, που εκπορεύεται κυρίως από τον Αμερικανό του Μαξίμου Σταν Γκρίνμπεργκ, αλλά και κάποιους άλλους φιλοκυβερνητικούς δημοσκόπους το κυβερνών κόμμα έχει αποσπάσει μια διαφορά 5-6 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα κινηθεί γύρω από το 35% στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση!

Η δεύτερη τάση που εκφράζεται από τους πιο συντηρητικούς ανθρώπους των δημοσκοπήσεων, φέρει την διαφορά στις 3-4 ποσοστιαίες μονάδες!

Υπό αυτό το πρίσμα βάσει των δύο τάσεων που επικρατούν μεταξύ των δημοσκόπων, η ΝΔ εκτιμάται ότι θα κινηθεί μεταξύ 32,%-35% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 27% έως 30,5%!

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι μετά το Debate των πολιτικών αρχηγών στον ΣΥΡΙΖΑ αναθάρρησαν καθώς διαπιστώθηκε αύξηση της συσπείρωσης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την ώρα που στο Μαξίμου επικράτησε όπως μαθαίνω μια σχετική αναταραχή!

Την ίδια ώρα βάσει των συνολικών δημοσκοπικών εκτιμήσεων που προκύπτουν από κατ’ ιδίαν συζητήσεις και όχι επαναλαμβάνω από αυτά που δημοσιοποιούν κατά παραγγελία των πελατών τους, το ΚΙΝΑΛ φέρεται να διασφαλίζει διψήφιο νούμερο, ενώ το ΚΚΕ θα κινηθεί πάνω από το 7%!

Ο Βαρουφάκης χάνει δυναμική, όμως παραμένει σταθερός και μπαίνει στη Βουλή, ενώ βάσει των πρόσφατων δημοσκοπικών ευρημάτων ανεβαίνει πάλι ο Βελόπουλος!

Ιδιαίτερη δυναμική επιδεικνύει εσχάτως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς το κόμμα της οποίας κατευθύνονται οι ψήφοι των Κασιδιάρηδων!