Γιατί να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία;

18/05/2023, 16:53
Γιατί να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία;

"Η Ελλάδα έμαθε, άλλαξε, ωρίμασε. Δεν ξαναγυρίζει πίσω. Τέλος η μιζέρια, η απαισιοδοξία, η καχυποψία και η αποτυχία. Τέρμα η ντροπή. Πήραμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε μπροστά."

Γράφει η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου,
εκπαιδευτικός-υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ.

Αυτό είναι το πιο απλό αλλά και το πιο βασικό ερώτημα που ακούω όταν συνομιλώ με συμπολίτες μου. Σε αυτό το ερώτημα επομένως όλοι και όλες μας είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε επαρκώς. Πρωτίστως εγώ σήμερα, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Οι πολίτες ρωτούν, ακούν, βλέπουν, αναζητούν.

Η απάντηση φυσικά δεν μπορεί να είναι απλώς και μόνο «γιατί οι υπόλοιπες εναλλακτικές είναι από ανεπαρκείς έως επικίνδυνες». Είναι σημαντικό αλλά δεν φτάνει αυτό. Φυσικά πρώτοι εμείς θα ήμασταν εκείνοι που θα θέλαμε να είχαμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση στον τόπο μας καθώς αυτό βοηθάει τη Δημοκρατία, μας κάνει όλους καλύτερους, κάνει καλό στον τόπο μας.

Μια τέτοια, όμως, τοποθέτηση υποτιμά τη Νέα Δημοκρατία και υποβαθμίζει το έργο, το όραμα και την προσπάθειά της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αδικεί ακόμα τους πολίτες που προσπάθησαν και τα κατάφεραν να φέρουν με τη δουλειά τους, την προκοπή τους και τις πολιτικές τους επιλογές τη χώρα μας στο σήμερα.

Ακυρώνουν τα ουσιαστικά αποτελέσματα που έφερε η Νέα Δημοκρατία, ίσως για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα από τη μεταπολίτευση και έπειτα. Μια τέτοια απάντηση, ως παγίδα του ελάχιστου, συντηρεί τη μιζέρια και την απογοήτευση που συντηρεί με τόση επιμονή ο λαϊκισμός στη χώρα μας, καθώς από αυτές τρέφεται και ζει.

Δεν είναι το βασικό επιχείρημα, λοιπόν, ότι ψηφίζω ΝΔ γιατί οι όποιες ενναλακτικές είναι αυτές που είναι. Όχι όταν υπάρχει τέτοιο έργο και τέτοια πρόοδος σε κρίσιμους τομείς. Όταν η Ελλάδα του 2023 μοιάζει να απέχει από αυτή του 2019 πολλά περισσότερα από απλώς τέσσερα χρόνια.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των σημερινών στελεχών σε κυβέρνηση και κόμμα δεν είναι η «λιγότερο κακή επιλογή». Αντιθέτως, είναι ό,τι καλύτερο έχει δει η Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Και το γράφω αυτό με πλήρη πεποίθηση ορθότητας. Διότι αυτό είναι μετρήσιμο και απτό: το γνωρίσαμε, το καταγράψαμε, το βιώσαμε και θα συνεχίσουμε να το βιώνουμε γιατί αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Η Ελλάδα έμαθε, άλλαξε, ωρίμασε. Δεν ξαναγυρίζει πίσω. Τέλος η μιζέρια, η απαισιοδοξία, η καχυποψία και η αποτυχία. Τέρμα η ντροπή. Πήραμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε μπροστά. Περήφανοι για όλα αυτά που καταφέραμε, για τις δυσκολίες που ξεπεράσαμε, για το αύριο που χτίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Την Κυριακή αποφασίζουμε την πορεία της χώρας και της κοινωνίας και ο δρόμος μάς οδηγεί μόνο μπροστά, μόνο σταθερά και μόνο τολμηρά!