Κ. Μητσοτάκης: Όσα είπε ο Κατρούγκαλος τα πιστεύουν βαθιά στον ΣΥΡΙΖΑ

19/05/2023, 11:19
Κ. Μητσοτάκης: Όσα είπε ο Κατρούγκαλος τα πιστεύουν βαθιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Τι ανάφερε ο αρχηγός της ΝΔ για την υπόθεση Κατρούγκαλου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για «καθαρή νίκη» της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα».«Το βράδυ των εκλογών θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Κοιτάμε τα του οίκου μας, θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη ΝΔ, θέλουμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια, είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και να υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης.Δεν είναι εγώ αυτός που θα αποφασίσει το χρόνο των δεύτερων εκλογών, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέθηκε στην υπόθεση Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι «όσα είπε ο αποσυρθείς από την εκλογική μάχη πρώην υπουργός αποτελούν κυρίαρχες απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Να δούμε τί είχε γίνει στο παρελθόν. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με το νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στην ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως στοίχημα για την επόμενη τετραετία την αναμόρφωση του ΕΣΥ, ενώ έκανε αναφορά στη στοχοποίηση τόσο του Διονύση Σαββόπουλου, όσο και της συζύγου του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά και ορεινά χωριά, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Σχολιάζοντας την παράλληλη πλατφόρμα καταγραφής των αποτελεσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Κατάκτηση της ελληνικής δημοκρατίας είναι οι δίκαιες και αδιάβλητες εκλογές, όλα αυτά για τα παράλληλα συστήματα θυμίζουν και τα παράλληλα νομίσματα, δεν δίνω και πολύ σημασία, δε νομίζω ότι κανείς θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Ο κ.Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές και δεν του κοστίζει να τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα. Αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών, δεν θα το ξέρατε; Ναι, υπάρχει πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια πλατφόρμα για να μπορεί να βρεθεί λύση, έχουμε πάνω από 50 δισ. ρυθμισμένα δάνεια, ανάμεσα στους πολίτες και τους σέρβισερς. Θέλουμε να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει. Γίνονται αυτές οι ρυθμίσεις, αυτό που λέει ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει, θα κατέπιπτε όλο το σχέδιο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ θα έπεφτε στο κενό».

Ενώ για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Εννοούσε αυτό που είπε. Δεν το είπα μόνο εγώ, αλλά και ο κ. Κουτσούμπας, το μόνο κόμμα που έκλεισε το μάτι στη ΧΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δω τι θα πουν στη μάνα του Παύλου Φύσσα, αυτοί που διαδήλωναν στη μνήμη του».