Οι πρώτοι των πρώτων: Πιερρακάκης, Δένδιας, Χατζηδάκης, Χρυσοχοΐδης – Τι σηματοδοτούν, τι εκφράζουν!

Οι πρώτοι των πρώτων: Πιερρακάκης, Δένδιας, Χατζηδάκης, Χρυσοχοΐδης – Τι σηματοδοτούν, τι εκφράζουν!

Η νίκη του Χρυσοχοΐδη και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο διαχρονικό έργο του – Ο Σκυλακάκης στη θέση του «λογιστή» Σταϊκούρα - Για πρόεδρος της Βουλής η Κεραμέως και ο Σταύρος που έρχεται!

Έχει αδιαμφισβήτητα μια ιδιαίτερη σημασία να εστιάσει κανείς στα πρόσωπα των νικητών που κυριάρχησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Στους πρώτους των πρώτων! Σε απλά λόγια, στα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πρώτευσαν σε σταυρούς προτίμησης και κατέκτησαν την πρώτη θέση!

Και αναφέρομαι ουσιαστικά στην Αθήνα που καθορίζει το παιχνίδι και τις εξελίξεις!

Ο σοβαρός τεχνοκράτης και κεντρογενής Πιερρακάκης που άγγιξε την νεολαία

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης λοιπόν συνέτριψε τον συντηρητικό Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αποσκοπούσε στην πρώτη θέση που θεωρούσε ότι θα του εξασφάλιζε ένα καλό υπουργείο και υποψηφιότητα για μελλοντικός αρχηγός εάν και όταν…

Σε απλά λόγια το σοβαρό και τεχνοκρατικό προφίλ του Πιερρακάκη, η πραγματική δουλειά, ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η ψηφιακή πολιτική, το άγγιγμα στους νέους μέσα από τις προηγμένες τεχνολογίες και εφαρμογές και το κεντρογενές προφίλ νίκησαν κατά κράτος την πολιτική του Βασίλη Κικίλια!

Τρώει τη σκόνη του Πιερρακάκη ο Κικίλιας στην Α' Αθήνας!

Ο σαρωτικός Δένδιας (που θα πάρει πρωτοκλασάτο υπουργείο) και ο μετριοπαθής Χατζηδάκης που κέρδισε τον θορυβώδη και ακροδεξιό Άδωνι!

Ιδιαίτερη σημειολογία έχουν αδιαμφισβήτητα τα προφίλ του Νίκου Δένδια και του Κωστή Χατζηδάκη!

Προσωπικότητες σοβαρές, μετριοπαθείς, με ευρωπαϊκές καταβολές, αξιοπρέπεια και συνέπεια!

Ο Ν. Δένδιας, που από πολλούς εθεωρείτο ως ο φυσικός διάδοχος Μητσοτάκη αν κάτι στράβωνε (μολονότι ουδέποτε έθεσε θέμα ούτε υπονόμευσε) σάρωσε σε σταυρούς, μολονότι ο Θεοδωρικάκος που βγήκε δεύτερος στο νότιο τομέα δεν ήταν πρωτοκλασάτος, ούτε είχε αρχηγικό εκτόπισμα!

Με αυτό το αποτέλεσμα θεωρείται πλέον απίθανο ο Κυρ. Μητσοτάκης να του προτείνει την προεδρία της Βουλής όπως ακούγονταν και πιθανότατα θα αναλάβει και πάλι πολύ σοβαρό υπουργείο ίσως και το ίδιο!!!

Ο Κ. Χατζηδάκης που από κάποιους κύκλους έπαιζε ως διάδοχος του Μητσοτάκη απέναντι στον Ν. Δένδια, κέρδισε στην εσωκομματική διαμάχη τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς η βάση προτίμησε ένα πρόσωπο μετριοπαθές, σοβαρό, χαμηλών τόνων, τεχνοκράτη με ευρωπαϊκή αντίληψη, αντί του θορυβώδους και ακροδεξιού Άδωνι που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» που ήδη διαδίδει ότι στη νέα κυβέρνηση θα πάρει τη θέση του Κων. Καραμανλή!

Επιχείρηση «Εντέμπε» από τον Νίκο Δένδια – Μπλόκο στο «στήσιμο» της Τρίπολης

Η νίκη του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδη και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο διαχρονικό έργο του! Ο υπουργός που εξάρθρωσε την 17Ν και των επιτυχιών της ΕΛΑΣ!

Η επικράτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέναντι στον Μ. Βαρβιτσιώτη στον δυτικό τομέα, η νίκη ενός προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ένα γέννημα θρέμμα του καραμανλισμού και της παραδοσιακής ΝΔ, καταδεικνύει πρώτον την ισχύ και την επιτυχία της διεύρυνσης προς το κέντρο, καθώς και την τεράστια αποδοχή που απολαμβάνει ο πρώην Υπ. Προστασίας του Πολίτη στη βάση της ελληνικής κοινωνίας!

Ο Μ. Χρυσοχοίδης είναι αυτός που εξάρθρωσε την 17Ν, ο υπουργός των επιτυχιών της ΕΛΑΣ απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, το πρόσωπο εκείνο που δημιουργεί ασφάλεια στον μέσο Έλληνα πολίτη!

Η πρώτη θέση στις εκλογές του ανοίγει μοιραία την πόρτα της εκ νέου υπουργοποίησης, σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα έρχεται…

Το, αλά Σοβιέτ, σχέδιο Χρυσοχοϊδη για την αστυνόμευση των ΜΜΕ

Μου λένε ότι…. Ο Σκυλακάκης πάει στη θέση του «λογιστή» Σταικούρα!

Καλά πληροφορημένες πηγές μου λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του να αξιοποιήσει στον υπέρτατο βαθμό τον Θ. Σκυλακάκη, πιθανότατα στη θέση του Χρήστου Σταϊκούρα στο Υπ. Οικονομικών, καθώς θεωρεί ότι ο πολιτικός από την Φθιώτιδα μολονότι εργατικός, ουσιαστικά λειτουργεί ως «λογιστής» χωρίς όραμα και έμπνευση!

Μαθαίνω ότι… Για πρόεδρος της Βουλής πάει η Κεραμέως!

Πολύ σοβαρές πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα μου λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του να αξιοποιήσει την Νίκη Κεραμέως ως πρόεδρο της Βουλής!

Να δώσει δηλαδή σε μια γυναίκα την Τρίτη στη σειρά υψηλότατη θεσμική θέση στην Πολιτεία!

Η πληροφορία αυτή έχει ενδιαφέρον δεδομένου ότι η πρώην Υπ. Παιδείας είχε στο μυαλό της να μετακινηθεί στο Υπ. Άμυνας και να καταστεί η Ελληνίδα Παρλί!

Όμως ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει άλλο σχεδιασμό στο μυαλό του!

Ο Σταύρος Παπασταύρου που (ατύπως) πάει παντού!

Της κακομοίρας γίνεται στο Μαξίμου! Ποιος θα πάει πού και ποιος θα φάει τη θέση του άλλου! Ο Σταύρος πάντως έρχεται, προς δυσαρέσκεια κάποιων…

Ένας κακός χαμός γίνεται στο περιβάλλον του Μαξίμου, ευρύτερο και στενό, σχετικά με τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θέσεις κλειδιά την επόμενη μέρα!

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο ένας θάβει τον άλλο με την πρώτη ευκαιρία αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη καρέκλα!

Το θάψιμο πάει σύννεφο κοινώς, με αποτέλεσμα όλοι ανεξαιρέτως, με εξαίρεση τον Γεραπετρίτη που θα μείνει μέχρι να φύγει για επίτροπος την άνοιξη στη θέση του Σχοινά, να αισθάνονται επισφαλείς ειδικά ο Σκέρτσος και όχι μόνο…

Από κάτω, γίνεται η ζημιά! Ο πρωινός καφές και τα κολητιλίκια με το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού δημιουργούν κλίμα για κάποιους!

Πάντως, ότι και να κάνουν οι διαβολείς, ο Σταύρος έρχεται, είτε τους αρέσει είτε όχι!

Και ο Σταύρος είναι μάγκας. Και του σαλονιού και του λιμανιού! Ξέρει να μιλάει καλά όλες τις γλώσσες!