«Βόμβα» Τσαπανίδου: Προανήγγειλε έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις

31/05/2023, 12:44
«Βόμβα» Τσαπανίδου: Προανήγγειλε έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε έκτακτο φόρο τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, προανήγγειλε έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης.

Η κυρία Τσαπανίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και αναφερόμενη στις εξαγγελιές για τις πρώτες 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, έκανε λόγο για «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Σε ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων».

«Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων» παρενέβη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Κληθείσα, στη συνέχεια, δε, η Πόπη Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη αρχικά είπε ότι «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε μόνο «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».