Α. Σκέρτσος: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης «κατεβαίνουν» με ατζέντα αύξησης φόρων που εύλογα τρομάζει πολίτες και επιχειρήσεις

01/06/2023, 19:10
Α. Σκέρτσος: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης «κατεβαίνουν» με ατζέντα αύξησης φόρων που εύλογα τρομάζει πολίτες και επιχειρήσεις

Ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέρχονται στις εκλογές με φορολογικό πρόγραμμα που «εύλογα τρομάζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

«Πυρά» κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας τους πως «έχουν εγκλωβιστεί σε έναν παρωχημένο και εντελώς θεωρητικό αριστερόστροφο διαγκωνισμό περί δήθεν φορολογικής δικαιοσύνης».

Μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέρχονται στις εκλογές με φορολογικό πρόγραμμα που «εύλογα τρομάζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Αναλυτικά η δήλωση του Άκη Σκέρτσου:

Το «προεκλογικό παράδοξο» τα κόμματα της αντιπολίτευσης να «κατεβαίνουν» με ατζέντα αύξησης φόρων που εύλογα τρομάζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις έχει δυο εξηγήσεις:

1) ήταν παντελώς απροετοίμαστοι να κοστολογήσουν τις παροχές των πολλών δις που εξαγγέλλουν. Αναγκάστηκαν δηλαδή να μεταφερθούν από το γήπεδο της ανέξοδης παροχολογίας στο γήπεδο της πραγματικής πολιτικής και της πραγματικής οικονομίας…Κι αυτό είναι μια συνολική αναβάθμιση του προεκλογικού και του πολιτικού διαλόγου που λειτουργεί υπέρ της σαφήνειας και εντέλει υπέρ της δημοκρατίας. Ο,τι ΔΕΝ μπορεί να μετρηθεί ΔΕΝ μπορεί και να αξιολογηθεί. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού άλλωστε.

2) έχουν εγκλωβιστεί σε έναν παρωχημένο και εντελώς θεωρητικό αριστερόστροφο διαγκωνισμό περί δήθεν φορολογικής δικαιοσύνης, που αγνοεί τα πολύ πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, τη μακροχρόνια αποεπένδυση στην ελληνική οικονομία που απαιτεί φορολογικά κίνητρα με λογικούς και σταθερούς φορολογικούς συντελεστές προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις. Την περιορισμένη φορολογική συμμόρφωση που επιδεινώνεται όταν επιβάλλεις υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Το συνολικό υψηλό μη μισθολογικό κόστος που κρίνει την εγχώρια και διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η συζήτηση μας κάνει όλους καλύτερους διότι μας αναγκάζει να μιλήσουμε συγκεκριμένα και να κριθούμε για το ποιος διαθέτει μια ρεαλιστική και ταυτόχρονα εφαρμόσιμη ατζέντα διακυβέρνησης που αποδεδειγμένα μπορεί να υποστηρίξει τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, των επενδύσεων, των θέσεων εργασίας και φυσικά των εισοδημάτων. Και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Χθες ανακαλύψαμε ότι το ΠΑΣΟΚ υπό το βάρος της δημόσιας συζήτησης κατέβασε από την ιστοσελίδα του το αναλυτικό του πρόγραμμα, υπό το φόβο περαιτέρω δυσάρεστων «αποκαλύψεων». Το έκανε αφού έχει ήδη προηγηθεί η πρώτη κάλπη και ενώ ισχυρίζεται ότι είναι η σοβαρή εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες.