Μπροστά στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, μπροστά στο μέλλον μας

14/06/2023, 20:05
Μπροστά στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, μπροστά στο μέλλον μας

Υπάρχει επιτελείο, υπάρχουν πρόσωπα, υπάρχει σχέδιο για να συνεχίσει η χώρα μπροστά. Με όραμα, ικανότητα και σκληρή δουλειά

Γράφει η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου,
εκπαιδευτικός, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ.

Στις περασμένες εκλογές, χάρη στη λογική μας, ξεπεράσαμε τον σκόπελο της απλής αναλογικής που είχε εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ ως τρόπο να επανέλθει στην εξουσία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, επιδεικνύοντας πολιτική ωριμότητα, καταψηφίσαμε εμφατικά την απλή αναλογική και όλους τους σχετικούς σχεδιασμούς που δεν είχαν σαν προτεραιότητά τη χώρα και το μέλλον της.

Αναδείξαμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, σχεδόν δίνοντάς της αυτοδυναμία με την απλή αναλογική. Είναι σαφές ότι ο λαϊκισμός και η μιζέρια ανήκουν στο παρελθόν. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απαιτούμε πρόοδο, λύσεις και έργο. Αυτό το τρίπτυχο το βρήκαμε στην Νέα Δημοκρατία και στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία 4 χρόνια, αυτό επιθυμούμε και για τα επόμενα τέσσερα.

Οι κάλπες είναι και πάλι άδειες και, όπως πολύ εύστοχα το έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να τις γεμίσουμε από την αρχή.

Η ισχυρή αυτοδυναμία είναι το ζητούμενο των επερχόμενων εκλογών στις 25 Ιουνίου, για να συνεχίσει να έχει η χώρα και την επόμενη τετραετία μια σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση συνεχίζοντας στον δρόμο που βαδίζει, χωρίς εκτροπές και απρόοπτα.

Το μήνυμα θα είναι ξανά σαφές και θα είναι ακόμη πιο ισχυρό: Δεν πάμε πίσω, πάμε μόνο μπροστά, με έργο, με λογική, με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανέναν απολύτως εφησυχασμό, ούτε για εμάς, ούτε για τους πολίτες. Ο λαϊκισμός πρέπει να τελειώσει μια για πάντα τον Ιούνιο. Η χώρα ξαναγεννήθηκε και πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει με ορμή στο μέλλον που της ανήκει. Θα φροντίσουμε όλοι για αυτό πηγαίνοντας στις κάλπες μεταφέροντας ξεκάθαρα το μήνυμα μας: πάμε ΣΤΑΘΕΡΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ.

Στις δύο εβδομάδες που απομένουν εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, οφείλουμε να συνεχίσουμε με ένταση και πάθος να παρουσιάζουμε στους πολίτες τις θέσεις μας, να συζητάμε μαζί τους τα προβλήματά τους, να ακούμε τις προσδοκίες τους. Ξανά και ξανά και για όσο χρειαστεί, οι πολίτες το έχουν ανάγκη και εμείς τους το χρωστάμε.

Οφείλουμε να ξεδιπλώσουμε όλες τις πτυχές του προγράμματός μας γιατί για αυτό ακριβώς το πρόγραμμα μας προτίμησαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την Κυριακή της 21ης Μαΐου, για αυτό θα μας προτιμήσουν ξανά και ακόμη πιο ξεκάθαρα στις 25 Ιουνίου.

Απέναντι στο κυβερνητικό μας έργο, το επιτυχημένο αποτέλεσμά του και το ξεκάθαρο πρόγραμμά μας, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το απέδειξαν περίτρανα είτε με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις τους ή με την απόκρυψη της πραγματικής ατζέντας του προγράμματός τους από τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πολιτική δύναμη που απευθύνθηκε στους πολίτες παρουσιάζοντας σαφείς, ειλικρινείς, επεξεργασμένες και ολοκληρωμένες θέσεις για το πώς μπορεί να προχωρήσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Τα δύο –πλέον– βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα αντίστοιχο ενδιαφέρον ή σχέδιο. Διαγκωνίζονται για τους μεταξύ τους συσχετισμούς, πλειοδοτώντας σε ασάφεια και δημαγωγία, αποσκοπώντας μόνο στην επιβίωση και στη βελτίωση της μοίρας των κομματικών τους σχηματισμών όπως έκαναν ανέκαθεν.

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στους πολίτες μιλώντας τους ειλικρινά και ανοιχτά για το σχέδιό της όσον αφορά την πορεία του τόπου τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Απλά, ξεκάθαρα.

Είναι προφανές λοιπόν πως βαδίζουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση με σαφές διακύβευμα: ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση για συνέχιση του ισχυρού βηματισμού της χώρας προς την πρόοδο ή εκπλήξεις, κρυφές ατζέντες και εμπόδια;

Ευτυχώς για τους πολίτες υπάρχει συγκροτημένη, ειλικρινής, κοστολογημένη και επεξεργασμένη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας: η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει επιτελείο, υπάρχουν πρόσωπα, υπάρχει σχέδιο για να συνεχίσει η χώρα μπροστά. Με όραμα, ικανότητα και σκληρή δουλειά. Έχει φροντίσει για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα είναι η ώρα η δική μας να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη χώρα μας τιμώντας τη Δημοκρατία μας. Οφείλουμε μαζικά να στείλουμε το μήνυμά μας πιο ξεκάθαρα και δυναμικά από ποτέ στις επερχόμενες εκλογές.

Όλα εξαρτώνται από εμάς και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

Μέσα από τη μαζική μας συμμετοχή στις κάλπες θα δώσουμε ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα του δώσουμε εντολή να συνεχίσει το έργο του και να οδηγήσει τη χώρα μας στο μέλλον που της αξίζει.

Πάμε ΣΤΑΘΕΡΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ.