Μαζέψτε τέντες και τραπεζοκαθίσματα: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπαίνει στη Βουλή!

22/06/2023, 13:17
Μαζέψτε τέντες και τραπεζοκαθίσματα: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπαίνει στη Βουλή!

«Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο» όπως λέει η Ζωή, αλλά αν αυτός δεν θέλει τόσο το χειρότερο γι΄ αυτόν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν ακόμα μπει στη Βουλή -για να της δώσει…ζωή- έκανε εμφανή την παρουσία της όταν ζήτησε να συμμετέχει κι αυτή στο debate ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος.

Ύστερα ξήλωσε τους -κυρίως γυναίκες- υποψήφιους που ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς με νέες λίστες αφοσιωμένων στην ίδια επικαλούμενη το δικαίωμα του… προπονητή να φτιάχνει όπως θέλει την ομάδα.

Η αρχηγός και προπονητής της “Πλεύσης Ελευθερίας” ανακοίνωσε πως όταν μπει στη Βουλή θα κάνει χρήση του δικαιώματός της ως πρώην Προέδρου της Βουλής να παρεμβαίνει οπότε θέλει στη συζήτηση -πράγμα που σημαίνει πως -αν τελικά μπει στη Βουλή- θα δούμε και θα ακούσουμε πράγματα και θάματα.

Ποιος δεν θυμάται την προεδρία εκείνη όταν η Ζωή μόλις ανέλαβε έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εντολή “Καλείσθε”, απειλούσε με βίαιη προσαγωγή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και απευθυνόταν στους Βουλευτές όπως σε λόχο περίπου ως παράλληλη πρωθυπουργός στην οποία ο κανονικός έπρεπε να υπακούει.

Η τότε Πρόεδρος της Βουλής προκάλεσε αντιδράσεις, γέλιο και ανησυχία έχοντας καταλάβει την Βουλή, φτιάχνοντας επιτροπές για να ελέγξει το δημόσιο χρέος και απειλώντας την σοβαρότητα μιας κυβέρνησης στις σχέσεις της με διεθνείς οργανισμούς -η οποία ανακουφίστηκε όταν μια νέα Βουλή σχηματίστηκε με νέα Προεδρία.

Η ζωή όμως -και η Ζωή- επιφυλάσσει εκπλήξεις αφού η Πλεύση μπαίνει στη Βουλή και καμμιά δεκαπενταριά βουλευτές -και μάλιστα με βήμα όπως φαίνεται από τα λόγια του… προπονητή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το κύμα κομματικών αντιδράσεων και αποχωρήσεων, επειδή δεν τήρησε τη σειρά με βάση τους σταυρούς, το αντιμετώπισε ως «λάσπη, bullying, απειλές, εκβιασμούς και αφορισμούς, που είναι έξω από τις αρχές και την ηθική» της” συγχέοντας ποιος σ΄ αυτή την υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ποιος κατήγορος.

Ή καλύτερα αντιστρέφοντας τις κατηγορίες με τρόπο επιθετικό όπου η ίδια δέχεται απειλές και εκβιασμούς και δεν είναι αυτή που αλλάζει τη σειρά των υποψηφίων στη λίστα εκλογής με κριτήριο το ποιος είναι αφοσιωμένος στην ίδια.

Έχει δικαίωμα, αλλά το κάνει με πρακτικές μάλλον νονού, ούτε καν προπονητή και πολύ περισσότερο αρχηγού κόμματος που στην προκείμενη περίπτωση δεν έχει να απολογηθεί σε Κεντρικές Επιτροπές και όργανα που απουσιάζουν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με καρδούλες συνθήματα για αγάπη έχει φτιάξει ένα κόμμα διαφορετικό από τα άλλα -που μάλλον διοικεί σαν επιχείρηση-“μαγαζί” είπε μια υποψήφια που παραιτήθηκε- που η κοινοβουλευτική του ομάδα άλλαξε πριν δημιουργηθεί.

Όλα δείχνουν πως αυτή δεν θα είναι η μόνη έκπληξη αν το κόμμα μπει στη Βουλή σε σχηματισμό λόχου -που αυτό που μετράει είναι η αφοσίωση στην Αρχηγό- αφού όπως εξήγησε η ίδια “αυτοί δεν θα με προδώσουν”.

Πάνω από όλα η μιας γυναικός αρχή σε ένα κόμμα που η βασική αξία είναι η ίδια η Αρχηγός με βασικό σύνθημα “Ζωή στη Βουλή”.

“Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο” όπως λέει η Ζωή, αλλά αν αυτός δεν θέλει τόσο το χειρότερο γι΄ αυτόν.