Προς €2,34 δισ. οι απώλειες της Premier

15/03/2021, 15:42
Προς €2,34 δισ. οι απώλειες της Premier

Χρησιμοποιώντας τη λέξη «κτηνώδης» περιέγραψε διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, την τρέχουσα σεζόν της Premier League, τόσο από οικονομική άποψη όσο και από αυτή του προγράμματος. 

Όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ο Μάστερς, μιλώντας για την «επέτειο» της αναστολής του αγγλικού πρωταθλήματος, αναφερόμενος τόσο στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, τόνισε ότι η Premier League οδηγείται σε απώλειες £2 δισ. (€2,34 δισ.).

«Η περασμένη σεζόν ήταν ένα ταξίδι στην κόλαση, αλλά έπρεπε να τελειώσουμε με κάθε κόστος. Το πρόγραμμα που έχουμε οργανώσει γι αυτό το πρωτάθλημα είναι αρκετά βάναυσο για τους κορυφαίους συλλόγους, οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν τους ευρωπαϊκούς αγώνες και δύο εθνικά κύπελλα σε ένα πλαίσιο που δεν είναι παρά απλό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι απώλειες της Premier League φτάνουν τα £2 δισ., αλλά οι κυβερνητικές οδηγίες για το άνοιγμα των σταδίων με 10.000 φιλάθλους στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν είναι πηγή μεγάλης αισιοδοξίας. Για την επόμενη σεζόν ο στόχος είναι να έχουμε πλήρη στάδια: πολύ νερό θα πρέπει να περάσει κάτω από τη γέφυρα πριν συμβεί αυτό, αλλά αυτός είναι ο τελικός μας στόχος», πρόσθεσε.