Η Αργεντινή πήρε στο Μαρακανά το Copa America από τη Βραζιλία

11/07/2021, 18:36
Η Αργεντινή πήρε στο Μαρακανά το Copa America από τη Βραζιλία

Η Αργεντινή πανηγύρισε την κατάκτηση του Copa America, επικρατώντας 1-0 της Βραζιλίας στο Μαρακανά με γκολ του Ντι Μαρία στο 22′. Πρώτος τίτλος με την Εθνική του ομάδα για τον Μέσι

Το παιχνίδι απ’ τα πρώτα λεπτά επιβεβαίωσε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα κλάσικο της Λατινικής Αμερικής. Απ΄τα πρώτα δευτερόλεπτα τα μαρκαρίσματα ήταν πάρα πολύ δυνατά, με τις διακοπές να είναι αρκετές και κίτρινη κάρτα να βγαίνει στα πρώτα δυόμιση λεπτά. Χαρακτηριστικό το σκίσιμο στο σορτσάκι του Νεϊμάρ.

Ο τελικός άργησε να βρει ρυθμό, με την Αργεντινή να δείχνει λίγο πιο ορεξάτη στην αρχή και στη συνέχεια τη Βραζιλία να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Η αλμπισελέστε βρήκε αναπάντεχα τον δρόμο προς στα δίχτυα στο 22ο λεπτό. Ο Ντε Πολ έκανε ένα βαθύ γέμισα, ο Λόντι υπολόγισε λάθος την πορεία της μπάλας, ο Ντι Μαρία το εκμεταλλεύτηκε, πάτησε στην περιοχή και κρέμασε τον Έντερσον για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο γρήγορο ρυθμό, με τον Τίτε να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Φιρμίνο θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Ρισάρλισον βρήκε δίχτυα στο 52ο λεπτό, όμως δεν μέτρησε καθώς ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Ρομέρο. Ο Ρισάρλισον απείλησε ξανά στο 54′, έπειτα από ωραία πάσα του Νεϊμάρ, όμως ο Μαρτίνες απέκρουσε.

Πέρα απ’ τη μεγάλη ευκαιρία του Ρισάρλισον, η Βραζιλία δυσκολευόταν να δημιουργήσει στην περιοχή του Μαρτίνες. Η ομάδα του Σκαλόνι οπισθοχώρησε κλείνοντας τους χώρους και ψάχνοντας να απειλήσει στην αντεπίθεση. Οι αλλαγές των δύο προπονητών κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση. Φουλ επίθεση η σελέστε, προσεχτική η αλμπισελέστε.

Στο 72ο λεπτό ο Πακετά επιχείρησε ένα σουτ το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ αξιόλογη καλή στιγμή είχε στο 83ο λεπτό ο νεοεισελθόντας Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, όμως ο Πετσέλα έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μπαρμπόσα είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έπιασε σουτ στο 87′, αλλά ο Μαρτίνες ήταν ξανά εκεί.

Στο 89′ η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Ντε Πολ έβγαλε τον Μέσι σε θέση τετ α τετ, όμως ο Αργεντίνος σταρ δεν κατάφερε καν να τελειώσει τη φάση. Ωστόσο, όλα πήγαν καλά για την ομάδα του Σκαλόνι και στο τέλος ήταν εκείνη που πανηγύρισε την κατάκτηση του Copa America.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ, Ρομέρο (79′ Πετσέλα), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Παρέδες (54′ Γκουίδο Ροντρίγκες), Λο Σέλσο (63′ Ταγλιαφίκο), Ντι Μαρία (79′ Παλάτσιος), Λ. Μαρτίνες (79′ Γκονσάλες), Μέσι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ρενάν Λόντι (76′ Έμερσον), Κασεμίρο, Φρεντ (46′ Φιρμίνο), Έβερτον (63′ Βινίσιους), Πακετά (76′ Μπαρμπόσα), Νεϊμάρ, Ρισάρλισον.