Super League: Μεγάλες νίκες ΑΕΚ, ΑΡΗ, Χ στο Ηράκλειο

24/10/2021, 21:58
Super League: Μεγάλες νίκες ΑΕΚ, ΑΡΗ, Χ στο Ηράκλειο

Η ποιότητα της ΑΕΚ στην επίθεση ήταν αυτή που της χάρισε την τεράστια εκτός έδρας νίκη επί του Βόλου με 3-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.  Ο Άρης επιβλήθηκε άνετα με 5-1 του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 0-0 στο Ηράκλειο: ΟΦΗ-Λαμία

ΒΟΛΟΣ-ΑΕΚ 1-3

Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ ήταν οι σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» στο 42΄ και 45΄+3 του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι με τον Ρεγκατίν (άουτ) στο 40΄. Το γκολ του Ρινέρ στο 79΄ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά στο 90΄+9 ο Χατζισαφί διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο Πανθεσσαλικό.

Η ΑΕΚ έκανε το 2Χ2 επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της, χωρίς να είναι καλύτερη από τους Βολιώτες, αλλά σαφώς πιο αποτελεσματική. Η ομάδα του Αμπασκάλ έχασε πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, πάλεψε πολύ και στο δεύτερο για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.

Η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και ο Στάνκοβιτς λειτούργησαν άψογα κι από τη στιγμή που διασφάλισαν το μηδέν στην άμυνα βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν δύο φορές κόντρα στη ροή του αγώνα και με σωστή τακτική στην επανάληψη να φύγουν νικητές από το Πανθεσσαλικό.

Με δεδομένα τα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ (Αραούχο, Γκαρσία, Γέφτιτς), ο Αργύρης Γιαννίκης μπορεί να μην άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας, προχώρησε, όμως, σε αναγκαστικές αλλαγές σε πρόσωπα.

Μάνταλος, Ανσαριφάρντ και Αμραμπάτ πήταν τις θέσεις των παικτών που προαναφέρθηκαν, με τον Μαροκινό, μάλιστα, να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» στο ματς, όταν στο 10ο λεπτό βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Προηγήθηκε στο 8΄ η μεγάλη φάση για τον Βόλο, με τον Μοχαμάντι να διώχνει προ της γραμμής την μπάλα που είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Φαν Φερτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερη σπουδαία ευκαιρία στο 17΄. Ο Φαν Βερτ έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπαρτόλο, αυτός βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς, ωστόσο ο Αυστριακός απομάκρυνε ενστικτωδώς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Καλύτερος ο Βόλος, φτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 37΄. Τα διαδοχικά σουτ των Μπαρτόλο και Γκρίλο βρήκαν σε ετοιμότητα τον Στάνκοβιτς, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης στο πρώτο μέρος με τρεις σπουδαίες επεμβάσεις.

Ο αγώνας «πήρε φωτιά» στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι στο 40΄ σε ανατροπή του Πουρίτα από τον Σιμόες. Ο Ρεγκατίν, όμως, στραβοπάτησε την ώρα της εκτέλεσης, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Πουρίτα σταμάτησε την προσπάθειά του στη μεσαία γραμμή καθώς υπέστη τράβηγμα, οι παίκτες της ΑΕΚ συνέχισαν παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για «fair play», με αποτέλεσμα ο Τσούμπερ να γυρίσει στην «καρδιά» της περιοχής του Βόλου, όπου ο Ανσαριφάρντ με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Αμραμπάτ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν από ασίστ του Μάνταλου, ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του Βόλου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Τζοβάρας άφησε το ματς να εξελιχθεί και ο Τσούμπερ που ακολουθούσε την φάση με πλασέ πέτυχε το 2-0!

Το ματς είχε φρενήρη ρυθμό στο β΄ ημίχρονο, με τους Βολιώτες να τα παίζουν όλα για όλα. Στο 57΄ ο Μπαριέντος από πολύ καλή θέση αστόχησε, ενώ στο 61΄ ο Αμραμπάτ από εξαιρετική ασίστ του Μάνταλου βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κλέιμαν, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 79΄ με το σουτ του Ρίνερ έξω από την περιοχή να βρίσκει στο κεφάλι του Βράνιες και να καταλήγει στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά μετά το σουτ του Γκαρσία σταμάτησε στο δοκάρι του Κλέιμαν.

Στις καθυστερήσεις του ματς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο τεχνικός του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ενώ στο ένατο λεπτό του έξτρα χρόνου (σ.σ. τραυματίστηκε ο Γκαρσία και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες) ο Χατζισαφί από ασίστ του Τσούμπερ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Τζοβάρας
Κίτρινες: Φεράρι, Γκρίλο, Ρομέρο - Ανσαριφάρντ, Μάνταλος, Λε Ταλέκ

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (45΄+1 Ρινέρ Ζαν-Πιερ), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77΄ Νίνης), Ρεγκατίν (68΄ Ροσέρο), Φερνάντες, Φαν Φερτ, Μπαρτόλο

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (77΄ Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (66΄ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Άμραμπατ (90'+2 Χατζισαφί), Ανσαριφάρντ (66΄ Γκαρσία).

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5-1

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Άρης επιβλήθηκε άνετα με 5-1 του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Αμπουμπακάρ Καμαρά (18’πέν.), Φακούντο Μπερτόγλιο (34’), Ντάνιελ Σούντγκρεν (37’), Μπρούνο Γκάμα (44’πέν.), Μπαντού Εντιαγέ (52’) τα γκολ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ο Νίκος Βέργος (67’πέν.) το γκολ της τιμής γι’ αυτή του Γιάννη Αναστασίου.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν... φορτσάτοι στο ματς, με τους Αμπουμπακάρ Καμαρά και Μπρούνο Γκάμα (δις) να απειλούν στο πρώτο δεκάλεπτο την εστία του Νίκου Μελίσσα. Τζόναθαν Μόρσεϊ (13’) και Άγγελος Τσιγγάρας (15’) απώλεσαν ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους κι αφού δεν τις εκμεταλλεύτηκαν το... πλήρωσαν.

Στο 16’ ο Μπράιαν Λούι ανέτρεψε τον Μπερτόγλιο, με τον Καμαρά να κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα. Ο Μαυριτανός επιθετικός ετοίμασε το 2-0 που πέτυχε ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός με υπέροχο σουτ στο 34’ ενώ τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Καμαρά έδωσε την πάσα στον Σούντγκρεν για το 3-0.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέο εύστοχο πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Γκάμα, έπειτα από ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Χρήστο Μπελεβώνη.
Ιδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος.

Από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαμπιάνο Λέισμαν πήρε την πρώτη κεφαλιά κι από κοντά ο Εντιαγέ δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 5-0. Ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 67’, όταν μετά από παρέμβαση του VAR, καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Τζέιμς Τζέγκο.

Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Βέργος. Σπουδαία φάση στο 78’, με τον Φαμπιάνο να σημαδεύει το δοκάρι του Μελίσσα και στη συνέχεια να δίνεται πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι του Ντέρεκ Κορνέλιους. Πέναλτι που εκτέλεσε ο Χουάν Ιτούρμπε, αλλά απέκρουσε ο Μελίσσας.

Το 5-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν την τρίτη διαδοχική ήττα τους.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), Βοηθοί: Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου), Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών), 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών) - VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών), AVAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Κίτρινες: Εντιαγέ, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε - Λούι, Κορνέλιους, Χρ. Μπελεβώνης, Αντούνες.
Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Εντιαγέ (60’ Σάσα), Μπερτόγλιο (59’ Ιτούρμπε), Γκάμα (60’ Μαντσίνι), Ματέο (83’ Ματίγια), Καμαρά (83’ Μάνος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι (46’ Αποστολάκης), Κορνέλιους, Μαλής (89’ Μπακαδήμας), Αντούνες, Βαρόνε (22’ Χρ. Μπελεβώνης), Φλόρες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Βέργος (71’ Καρέλης) .

***Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα για τον πρόσφατα εκλιπόντα Νίκο Τσουμάνη. Μάλιστα, οι παίκτες του Άρη και του Παναιτωλικού, αλλά και τα στελέχη των δυο συλλόγων, άφησαν ένα λουλούδι στο μνημείο που υπάρχει στο γήπεδο στη μνήμη του αδικοχαμένου Τσουμάνη.

ΟΦΗ-ΛΑΜΙΑ 0-0

Το ματς θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από αυτούς που το παρακολούθησαν, καθώς είχε ελάχιστες καλές στιγμές εκατέρωθεν.

Το πρώτο μέρος στο «Βαρδινογιάννειο» ήταν πολύ καλό από πλευράς ποιότητας, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία τελική προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία. Η πιο καλή στιγμή στο διάστημα αυτό σημειώθηκε στο 44ο λεπτό, όταν ο Μαρινάκης μπήκε από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο Τοράλ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο β΄ μέρος και στο 46΄ απείλησε με τον Νέιρα, το σουτ του οποίου απόκρουσε δύσκολα ο Γκαραβέλης. Στο 54΄ το σουτ του Λάμπρου δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά μετά το νέο σουτ του Γκαγέγκος σταμάτησε στα σώματα αμυντικών της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα σουτ του Τιρόνε στο 66΄ που δενβ ανησύχησε τον Επασί, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Γκόλεμιτς στο 77΄. Η τελευταία φάση στο ματς σημειώθηκε στο 87΄ με τον Επασί να μπλοκάρει εύκολα το απευθείας φάουλ του Τιρόνε.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
Κίτρινες: Πασαλίδης, Μεγιάδο, Φαν Ντάϊνεν, Σελίμοβιτς - Μπεχαράνο, Αντέτζο, Μανούσος, Τιρόνε

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάμπρου (62΄ Κάμα), Νέιρα (84΄ Φαν Ντάϊνεν), Βούρος, Γκαγέγκος, Τοράλ (75΄ Ναμπί), Μεγιάδο (85΄ Σελίμοβιτς), Καστάϊνιος (62΄ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας (72΄ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (84΄ Μανουσάκης), Τζανδάρης, Νούνιες (46΄ Τιρόνε), Καραμάνος, Ρόμανιτς (65΄ Μανούσος), Αραμπούλι (84΄ Γκέντσογλου)