Ο Ολυμπιακός κάνει σήμερα πρεμιέρα με Ντιναμό Τιφλίδας

26/10/2021, 11:30
Ο Ολυμπιακός κάνει σήμερα πρεμιέρα με Ντιναμό Τιφλίδας

Μετά από περίπου 20 μήνες, το κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά υποδέχεται ξανά απόψε (26/10, 19:15) αγώνα του Champions League υδατοσφαίρισης.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας τη φετινή περιπέτειά του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με πρώτο στόχο να φτάσει στο final-8 του Βελιγραδίου και εκεί να διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας του.

Μία φιλοδοξία που δεν αποτελεί ουτοπία, καθώς, μετά την περσινή μεταβατική χρονιά, που ολοκληρώθηκε με την έβδομη θέση στην τελική φάση, οι «ερυθρόλευκοι» ενισχύθηκαν σημαντικά και στέκονται στην... αφετηρία ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι επιστροφές του Γιάννη Φουντούλη, του Χριστόδουλου Κολόμβου και του Άντρο Μπούσλιε, η απόκτηση του Κροάτη Μάρκο Μπίγιατς (εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων του κόσμου), αλλά κυρίως η έλευση του Σέρβου σουπερστάρ του πόλο, Φιλίπ Φιλίποβιτς, καθιστούν τους πρωταθλητές Ελλάδας πανίσχυρους και ικανούς να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής.

Φυσικά το Βελιγράδι είναι ακόμη... μακριά, καθώς μεσολαβούν οι 14 αγωνιστικές της φάσης των ομίλων. Μετά την πρόωρη διακοπή της σεζόν 2019-20 λόγω πανδημίας και τη διεξαγωγή της περσινής χρονιάς σε «φούσκες», το Champions League επιστρέφει φέτος στην κανονική μορφή του, με δύο ομίλους των οκτώ ομάδων και αγώνες εντός-εκτός έδρας.

Μετά το πέρας των 14 αγωνιστικών, τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο θα πάρουν το εισιτήριο για το final-8, με την οικοδέσποινα Νόβι Μπέογκραντ να έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στην τελική φάση. Η σερβική ομάδα βρίσκεται στον Α΄ όμιλο, όπου μετέχει ο Ολυμπιακός, κάτι που σημαίνει ότι απομένουν από το γκρουπ αυτό τρία εισιτήρια προς διεκδίκηση. Βέβαια, με τη μισή εθνική Σερβίας και τον «χρυσοπληρωμένο» Άγγελο Βλαχόπουλο στο ρόστερ της, πιθανότατα η Νόβι Μπέογκραντ θα είναι έτσι κι αλλιώς στην προνομιούχο τετράδα.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξεκινά τον... μαραθώνιο με ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας.

Οι Γεωργιανοί μετέχουν με "wild card" της LEN για τρίτη σερί χρονιά στη διοργάνωση, έχουν ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τις κορυφαίες ομάδες της «Γηραιάς Ηπείρου».

Το πρώτο πραγματικό τεστ για τον Ολυμπιακό θα είναι το ματς της 2ης αγωνιστικής (9/11) με τη Νόβι Μπέογκραντ στο Βελιγράδι, σε έναν όμιλο όπου υπάρχουν ακόμη η περσινή φιναλίστ και πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 Φερεντσβάρος (σχετικά αποδυναμωμένη φέτος), η μόνιμη πρωταγωνίστρια Μπαρτσελονέτα, η πρωταθλήτρια Σερβίας Ραντνίτσκι, η Μπρέσια που πέρυσι «αποκαθήλωσε» την Προ Ρέκο από την κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος (αλλά στο ενδιάμεσο έχασε σημαντικές μονάδες) και η πολύ ενισχυμένη Γιάντραν Σπλιτ.

Στον Β΄ όμιλο ξεχωρίζει η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης Προ Ρέκο, καθώς και της πάντα δυνατής Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στην οποία φέτος αγωνίζονται τρεις Έλληνες παίκτες, καθώς στον προϋπάρχοντα Αλέξανδρο Παπαναστασίου προστέθηκαν οι -προερχόμενοι από τον Ολυμπιακό- Στέλιος Αργυρόπουλος και Κώστας Κάκαρης.

Ισχυρή υποψηφιότητα για μία θέση στο final-8 θέτουν επίσης η Ορβοσι, η Μαρσέιγ και ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ για την έκπληξη θα παλέψουν οι δύο γερμανικές ομάδες, το Ανόβερο και η Σπαντάου, στην οποία αγωνίζεται από φέτος ο διεθνής Έλληνας φουνταριστός Δημήτρης Νικολαΐδης (μετά από μία διετία στην Μπρέσια). Τον όμιλο συμπληρώνει η Στεάουα Βουκουρεστίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ