Οι μεγάλες εκπλήξεις του Πογέτ

22/03/2022, 11:37
Οι μεγάλες εκπλήξεις του Πογέτ

Έχουμε πλέον τις πρώτες κλήσεις του νέου εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, για τα δύο εκτός έδρας φιλικά παιχνίδια με Ρουμανία και Μαυροβούνιο.

Σε αυτές τελικά δεν είναι οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σιόβας και από τους «σταθερούς» επί Φαν Σχιπ δεν κλήθηκαν - απουσιάζουν οι Γιαννούλης, Τζόλης, Ανδρούτσος, Διούδης, Σάλιακας, Κ. Παπαδόπουλος, Χατζηγιοβάνης

Ο Ουρουγουανός τεχνικός τελικά δεν έκανε πράξη αυτό που έλεγε στις δικές του τηλεφωνικές επαφές που προηγήθηκαν με αρκετούς διεθνείς, δηλαδή πως θα έκανε διευρυμένες κλήσεις 34 ως 40 παικτών. Επιλέγοντας τελικά συνολικά 26 παίκτες…

Υπάρχει βέβαια εξήγηση, αφού είτε δεν ήθελε να επιβαρύνει κάποιους (Κουρμπέλη - Μανωλά), είτε ήθελε να αφήσει άλλους στην Ελπίδων του Σίμου που έχει επίσημα ματς (Ιωαννίδη, Τζόλη, Λύρατζη), είτε απέφυγε τελικά να καλέσει εκείνους που δεν παίζουν στις ομάδες τους (Γιαννούλη, Φορτούνη). Επίσης, ο Πογέτ το συζήτησε και με τους δύο τεχνικούς διευθυντές της ΕΠΟ, Κωνσταντινίδη - Φύσσα, οι οποίοι σε αυτές τις πρώτες κλήσεις του είχαν σίγουρα… λόγο.

Στην Εθνική Ελλάδας με προπονητή τον Πογέτ επέστρεψε μετά από 1,5 χρόνο ο Ευθύμης Κουλούρης, αλλά και ο Γιακουμάκης, έχοντας συνολικά 4 σέντερ φορ (μαζί με τους Παυλίδη, Δουβίκα) ενώ κλήθηκε και ο στόπερ Δημήτρης Νικολάου που κάνει σούπερ σεζόν στη Σέριε Α με τη Σπέτσια.

Στις εκπλήξεις πως προτιμήθηκε ο Ρότα της ΑΕΚ από τον Σάλιακα, έναν από τους MVP του φετινού πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ! Ουσιαστικά η 26άδα έχει έναν κλασικό δεξιό μπακ, αν και βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθούν εκεί ο αριστεροπόδαρος Σταφυλίδης (παίζει δεξί μπακ στην Μπουντεσλίγκα με την Μπόχουμ), όπως και ο Βρουσάι (που εσχάτως δοκιμάζεται από τον Μαρτίνς).

Εντύπωση σε όλους - έκπληξη που δεν περίμενε κανείς, ήταν η κλήση του 19χρονου Χρήστου Κουρφαλίδη από τη δεύτερη ομάδα της Κάλιαρι. Μέσος box to box, που από 16 χρονών παίζει στην Ιταλία, ο οποίος δεν ανήκει σε κάποιο δυνατό μανατζερικό Γραφείο και την τρέχουσα σεζόν μετράει μόλις 2 συμμετοχές (26’ + 2’ αντίστοιχα) στη Σέριε Α ως συμπαίκτης του Λυκογιάννη στην Κάλιαρι.

Από εκεί και πέρα, τόσο ο Γκους Πογέτ όσο και η ΕΠΟ, διέρρευσαν πως έχει αποκατασταθεί η όποια παρεξήγηση υπήρχε με τον Κώστα Μανωλά και πως στις επόμενες κλήσεις θα βρίσκεται κανονικά!

Μάλιστα με τον διεθνή στόπερ του Ολυμπιακού φρόντισαν να επικοινωνήσουν τόσο ο Κωνσταντινίδης όσο και ο Φύσσας για λογαριασμό της ΕΠΟ, ενώ ο εκλέκτορας υποστήριξε πως ουσιαστικά για προληπτικούς λόγους –και επειδή πρόκειται για φιλικά ματς– δεν κάλεσε τον Μανωλά που έχει επιβαρυνθεί με τα συνεχή παιχνίδια στους «ερυθρόλευκους», ενώ είχε και πρόσφατο θέμα τραυματισμού…