Χοντρό παζάρι ενός μήνα για… 300.000 ευρώ από Μπότο στη μεταγραφή Νάρεϊ

20/07/2022, 15:53
Χοντρό παζάρι ενός μήνα για… 300.000 ευρώ από Μπότο στη μεταγραφή Νάρεϊ

Επιτέλους, down deal στο μεταγραφικό σήριαλ Νάρεϊ για τον ΠΑΟΚ!

Μιλάμε για παζάρια που κράτησαν πάνω από μήνα και για ποσά από 1.100.000 που πρόσφερε αρχικά ο «δικέφαλος» με 2.000.000 ευρώ που ζητούσε η Φορτούνα Ντύσελντορφ!

Ο 27χρονος Γερμανός εξτρέμ, με τα 2.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία, ήταν εξαρχής ο βασικός στόχος των Μπότο - Λουτσέσκου. Μόνο που ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής στην περίπτωση του έκανε… ανατολίτικο παζάρι και δεν αποδείχθηκε εξίσου… λαρτζ όπως με προηγούμενες υποθέσεις που της ντίλαρε κοντα στο 1,8 εκατομμύρια (Κοτάρσκι, Κουαλιάτα).

Ο ομόλογός του στη Φορτούνα, ο έμπειρος Κλάους Άλοφς, γνωρίζοντας το πλαφόν στις αγορές του ΠΑΟΚ αποδείχτηκε σκληρός διαπραγματευτής. Είχε πάρει άλλωστε και τις… πληροφορίες του από Ελλάδα μεριά, για το τι παίζει στον ΠΑΟΚ, αλλά και πώς θέλουν πολύ τον Νάρεϊ, χωρίς να υπάρχει άλλη δουλεμένη εναλλακτική του, γιαυτό και ανά 10ήμερο έπεφτε κατά…100 χιλιάρικα!

Ο Άλοφς έπεσε στο 1.700.000 για τον Νάρεϊ αλλά δεν πήγαινε με τίποτα παρακάτω, παρότι ο Μπότο είχε βάλει στο παιχνίδι και τον άσο με τους εκπροσώπους του να πιέζουν. Μέχρι και σε φιλικό της Φορτούνα αρνήθηκε να παίξει επειδή ήθελε μεταγραφή ενώ πήγε και έπιασε τον προπονητή του και του είπε πως θέλει να παίξει για τον ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν κι έτσι να μην τον υπολογίζουν!

Το καλό… ρητορικό ερώτημα είναι γιατί ο Ζοσέ Μπότο παζάρεψε τόσο καιρό 200 και 300 χιλιάρικα, για έναν παίκτη που ήταν βασικός στόχος του ΠΑΟΚ, σε μια θέση και με τα χαρακτηριστικά του Νάρεϊ, που ο κόουτς Λουτσέσκου ζητούσε προσθήκη από τον… Ιούνιο!

Η απάντηση είναι λόγω… πολιτικής! Ο Μπότο έκρινε πως ο Νάρεϊ δεν έχει ουσιαστικά μεταπωλητική αξία, δεν στοίχισε πέρυσι τίποτα στη Φορτούνα ενώ το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και το transfer fee για παίκτη της Τσβαϊτελίγκα που δεν έχει πρόταση από άλλη γερμανική ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι πολύ πάνω από το εκατομμύριο. Άλλωστε, όταν είχε κάνει το ξεπέταγμά του ο Νάρεϊ, πριν από κάποια χρόνια, το Αμβούργο είχε δώσει 1.700.000 για να τον αγοράσει (το 2018)…

Τελικά το deal για τον Νάρεϊ έκλεισε στο 1.400.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμφώνησαν οι Μπότο - Αλοφς, για τα λεφτά που θα εισπράξει η Φορτουνα Ντυσελντορφ. Συν 200.000 ευρώ μελλοντικά ως μπόνους στόχων…

Το συμβόλαιο του Νάρεϊ στον ΠΑΟΚ, σε καθαρές αποδοχές, δεν θα ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με τη Φορτούνα, οπότε με το που τεθεί στη διάθεση του Λουτσέσκου θα υπολογίζεται κανονικά για τα ευρωπαϊκά ματς με τη Λέφσκι.