Στα 55,5 εκατ. οι μεταγραφές του Μανωλά - Τα 2 ιστορικά ρεκόρ του για Έλληνα ποδοσφαιριστή

26/09/2022, 12:11
Στα 55,5 εκατ. οι μεταγραφές του Μανωλά - Τα 2 ιστορικά ρεκόρ του για Έλληνα ποδοσφαιριστή

Το… ελκυστικό Ντουμπάι, οι δύο σούπερ σταρ που προηγήθηκαν (Πιάνιτς / Αλκάθερ), η αύξηση αποδοχών και η αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό που τελικά δεν ήταν έκπληξη

Κάτοικος Ντουμπάι θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Κώστας Μανωλάς. Με συμβόλαιο στη Σάρζα έως το 2024 και συνολικές καθαρές αποδοχές κοντά στα 4.500.000 ευρώ! Ουσιαστικά και σε σχέση με τις ετήσιες αποδοχές του στον Ολυμπιακό, ο 31χρονος στόπερ πήγε με καλύτερα λεφτά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (δηλαδή… αύξηση 500 με 600 χιλιάρικα τον χρόνο)!

Πάει μάλιστα με τη λάμψη της μεταγραφής «σούπερ σταρ» για τους πρωτοπόρους της UAE Pro League, η οποία είναι η τρίτη για το εν λόγω κλαμπ μέσα στον Σεπτέμβριο (κι από την στιγμή που απαλλάχθηκε από το συμβόλαιο του Μπερνάρ, ο οποίος ήρθε στα μέρη μας για τον Παναθηναϊκό).

Μέσα στον μήνα και πριν από την απόκτηση του Μανωλά, η Σάρζα του Ρουμάνου κόουτς Κοσμίν Ολαρόιου (άσπονδος φίλος κι… ανταγωνιστής του Ραζβάν Λουτσέσκου στην πατρίδα τους) dealαρε με τους Πιάνιτς (ως ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα) και Πάκο Αλκάθερ (από τη Βιγιαρεάλ), αμφότεροι με χρηματιστηριακή αξία στα 9.500.000 ευρώ και τεράστια προσωπικά συμβόλαια.

Σύμφωνα πάντως με την πιάτσα agents θα υπάρξει και fee για τον Ολυμπιακό κοντά στα 2.000.000 ευρώ. Πάλι καλά δηλαδή αφού πριν από εννιά μήνες είχε πληρώσει 2.500.000 ευρώ στη Νάπολι για να… επαναπατρισθεί ο Κώστας Μανωλάς.

Για πολλούς εκτός Οργανισμού Ολυμπιακού αυτή η αποχώρηση μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη (λόγω και της άριστης προσωπικής επαφής / σχέσης που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη), όχι όμως, για τους… εντός και για την ενημερωμένη πιάτσα agents, που ήξεραν εδώ και περίπου ένα μήνα πως κάπου είχε «ραγίσει» το γυαλί και εφόσον ερχόταν η κατάλληλη πρόταση μπορεί να έφευγε. Όπως ακριβώς και συνέβη, παρότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Με αυτά και με αυτά ο Κώστας Μανωλάς κατέχει δύο… ιστορικά ρεκόρ, που δεν είναι και τόσο εύκολο να σπάσουν τα επόμενα χρόνια. Είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει πάρει το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία (στην Νάπολι) και ο νούμερο 1 Έλληνας σε transfer fee.

Συνολικά για τις μεταγραφές του Μανωλά έχουν πληρωθεί 55.000.000 (μόνο οι «παρτενοπέι» έσκασαν 36 εκατ. τον Ιούλιο του 2019 και τον αγόρασε από την Ρόμα)! Βέβαια στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι είχε τραυματισμούς αλλά και έτσι αποτέλεσε μία ακόμη… επιστροφή πρώην που δεν βγήκε στους «ερυθρόλευκους».