Χωρίς τα VARίσια πέναλτι o Παναθηναϊκός θα ήταν στο -1 από την ΑΕΚ & ισόβαθμος του Ολυμπιακού

12/10/2022, 09:47
Χωρίς τα VARίσια πέναλτι o Παναθηναϊκός θα ήταν στο -1 από την ΑΕΚ & ισόβαθμος του Ολυμπιακού

Ο... περίεργος ορισμός του («ref non grata» για τους «πράσινους») Σιδηρόπουλου στο VAR της Λεωφόρου και το «ξεχρέωμα»

O Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το «7 στα 7» στο πρωτάθλημα, συνεχίζει πρωτοπόρος και χωρίς… μισή απώλεια (στο +6 από την ΑΕΚ, στο +7 από τον Ολυμπιακό και στο +9 από τον ΠΑΟΚ), αλλά και πάλι χρειάστηκε ένα εύστοχο πέναλτι του Αϊτόρ για να κερδίσει με το ισχνό 1–0 τον Αστέρα Τρίπολης.

Επτά αγωνιστικές στην Super League, 5 κερδισμένα/εύστοχα πέναλτι για τους «πράσινους» που χωρίς αυτά δεν θα είχαν κερδίσει την ΑΕΚ, ούτε στην Τούμπα και θα γκέλαραν με τον Αστέρα. Μάλιστα και στα τρία αυτά παιχνίδια τα πέναλτι δόθηκαν μετά την… παρέμβαση του VAR!

Χοντρικά δηλαδή χωρίς τα πέναλτι στα συγκεκριμένα 3 ματς, ο ΠΑΟ (που παίζει ένα… safe παιχνίδι, με χαμηλωμένα μέτρα, καλή κυκλοφορία αλλά χωρίς την παραγωγή πολλών τελικών) θα ήταν τώρα ένα βαθμό κάτω από την ΑΕΚ και ισόβαθμος με τους «ερυθρόλευκους»!

Κόντρα στον Αστέρα ο διεθνής διαιτητής Παπαδόπουλος αρχικά δίνει επιθετικό φάουλ του Αϊτόρ στον Τζουγκάνοβιτς. Απο το VAR του λένε πως ο Ισπανός εξτρέμ έχει προλάβει για δευτερόλεπτα να βάλει έξυπνα το πόδι του και υπάρχει πρώτα η επαφή του αμυντικού!

Τελικά ο Σιδηρόπουλος (VARίστας)… πείθει τον Παπαδόπουλο που αντί για επιθετικό δίνει την «εσχάτη των ποινών»! Ουσιαστικά είναι ένα ακόμη πέναλτι που κερδίζει ο… πολυμήχανος (στο πώς να βάζει το σώμα του) και μετρ του είδους –όχι μόνο στις εκτελέσεις– «Οδυσσέας» Αϊτόρ!

Το κυρίαρχο ερώτημα, υποψιασμένων και μη, ήταν γιατί ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής Μπένετ όρισε τον Σιδηρόπουλο (ref non grata για τους «πράσινους») VAR στο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης;

Θυμίζω πως ο ορισμός του Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός– ΑΕΚ παραλίγο να προκαλέσει… πόλεμο από πολύ νωρίς στο φετινό πρωτάθλημα και ο Μπένετ αναγκάστηκε άρον – άρον να τον… αποσύρει / αλλάξει λόγω των αντιδράσεων τότε.

Ήρθε, λοιπόν, έναν μήνα μετά και τον έβαλε VAR σε ματς του Παναθηναϊκού, της ομάδας που είναι προκατειλημμένη απέναντι στον Σιδηρόπουλο. Και έτσι όταν στον «Τσαμπιονλιγκάτο» Έλληνα διαιτητή δόθηκε η… ευκαιρία, είδε πέναλτι, έστειλε τον ref Παπαδόπουλο στο VAR και… απέδειξε στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό του Αλαφούζου πως δεν έχει πρόβλημα μαζί τους! Κακώς, δηλαδή, τον «χρεώνουν» ως εχθρό τους!

Άλλωστε, όπως τουλάχιστον λένε στην διαιτητική πιάτσα, ο Σιδηρόπουλος πάντα ήταν καλός στις δημόσιες σχέσεις...