Βοτανικός: “Πράσινο φως” για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού

18/05/2023, 11:00
Βοτανικός: “Πράσινο φως” για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Το έργο βάσει του χρονοδιαγράμματος θα παραδοθεί εντός των επόμενων 36 μηνών.

Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο (ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος) είναι το επόμενο βήμα ύστερα από την έγκριση του κόστους των €115 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης έλαβε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το “Comfort Letter” που επιτρέπει στον Δήμο Αθηναίων να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό.

Με αυτή την αφορμή ο υπουργός δήλωσε: «Σήμερα επιλύθηκε η τελευταία εκκρεμότητα για την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό. Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους των Αθηνών και κυρίως στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, τα επόμενα χρόνια, να απολαμβάνουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που επιτέλους καταφέραμε να ξεκινήσει η κατασκευή του. Συγχαίρω τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που χειρίστηκαν το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Comfort Letter” και προχωράμε για να δώσουμε στην Αθήνα ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης».