Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μπέλιγχαμ αντί 134 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης

08/06/2023, 19:18
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μπέλιγχαμ αντί 134 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεαρού κεντρικού μέσου είχαν δείξει και η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ

Την τελευταία διετία, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους παίκτες στην ευρωπαϊκή αγορά, όντας –στα 19 του χρόνια– ένας από τους ηγέτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η νέα σεζόν θα τον βρει μακριά από το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεαρού κεντρικού μέσου έδειξαν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, όμως, μετά από την αποτυχία των «κόκκινων» να δελεάσουν οικονομικά τους Βεστφαλούς και την αδυναμία των «πολιτών» να εισέλθουν ουσιαστικά στο… παιχνίδι, η «βασίλισσα» θα τον «ντύσει» στα λευκά (με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι να παρακολουθούν και εκείνες τον παίκτη, αλλά να μην κάνουν ποτέ κίνηση).

Οι «μερένχες» πίεσαν έντονα τους τελευταίους μήνες τόσο τον 19άχρονο Άγγλο διεθνή μέσο, όσο και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και αυτή η τακτική απέδωσε, με τις δύο ομάδες να δίδουν τα χέρια και να γίνονται πρωταγωνίστριες σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε να δαπανήσει ένα ποσό πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γερμανικού συλλόγου. Στη συμφωνία, υπάρχουν και μπόνους επίτευξης στόχων, που μπορούν να «ανεβάσουν» το προαναφερθέν ποσό κατά 30%. Ο Μπέλιγχαμ μετακινήθηκε στη Ντόρτμουντ το 2020 από τη Μπέρμιγχαμ και στα τρία χρόνια παρουσίας στους «κιτρινόμαυρους», αγωνίσθηκε σε 132 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 24 φορές.