ΔΕΗ: Οι απαντήσεις για τον συνωστισμό θα δοθούν σύντομα

04/11/2021, 09:34
ΔΕΗ: Οι απαντήσεις για τον συνωστισμό θα δοθούν σύντομα

Στις τέσσερις το απόγευμα ολοκληρώνεται σήμερα η συνδυασμένη προσφορά μετοχών της ΔΕΗ (Δημόσια προσφορά στο εσωτερικό και ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό) η οποία αποτελεί, εκ των πραγμάτων, μια επιτυχία όταν από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το βιβλίο προσφορών καλύφθηκε σχεδόν 3 φορές συγκεντρώνοντας κεφάλαια πάνω απο 3,4 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το ελληνικό βιβλίο ( 15% της έκδοσης ), η κάλυψη του έγινε απο χθες με 200 εκατ. ευρω που είναι και η αναλογία του.

Η τελική τιμή της διάθεσης των νέων μετοχών θα καθορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών της ιδιωτικής τοποθέτησης σε συμφωνία με τους γενικούς συντονιστές της ιδιωτικής τοποθέτησης και θα γνωστοποιηθεί μέσω ειδικής ανακοίνωσης στις 5 Νοεμβρίου ή σε άλλη ημερομηνία.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ, οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση τους στις 16 Νοεμβρίου.

To ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί επικράτησε τέτοιος συνωστισμός από τα μεγαλύτερα funds και Αμοιβαία Κεφάλαια; Οι απαντήσεις, μάλλον, θα δοθούν σύντομα πριν ακόμα η ΔΕΗ προχωρήσει σε εγχώριες εξαγορές όπως πιστεύουν οι περισσότεροι στο χρηματιστήριο.