IΝΤΡΑΚΑΤ: Ξεκινά η διαπραγμάτευση

21/02/2022, 18:23
IΝΤΡΑΚΑΤ: Ξεκινά η διαπραγμάτευση

Ενισχυμένη πλέον κεφαλαιακά η Ιντρακάτ μέσω της αύξησης κεφαλαίου 51,2 εκατ. ευρώ έχει στόχο την χρηματοδότηση με 20 εκατ. ευρώ στις ΑΠΕ (Αιολικά, Φωτοβολταϊκά, έργα αποθήκευσης), 15,8 εκατ. ευρώ για έργα ΣΔΙΤ και 15,8 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης.

Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επίσης η εταιρεία εξασφάλισε δανεισμό 120 εκατ. ευρώ από Εθνική και Πειραιώς. Με άλλα λόγια για τις υφιστάμενες άδειες 1310 ΜW, η Ιντρακάτ θα έχει κεφάλαια 140 εκατ. ευρώ προκειμένου να έχει μια ροή κερδοφορίας από τα ολοκληρωμένα έργα ΑΠΕ.

Τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλά ειδικά στα ακίνητα φθάνει το 15% ενώ στα ΣΔΙΤ, η απόδοση φθάνει το 9%, αν η εταιρεία είναι και παραχωρησιούχος.

Σε ό,τι αφορά τα περιθώρια κέρδους στις κατασκευές αυτά κινούνται κοντά στο 10% ή και χαμηλότερα δεδομένης των συνεχών αυξήσεων στις πρώτες ύλες.

Οι βασικοί μέτοχοι έδωσαν “χώρο” σε αρκετούς θεσμικούς επενδυτές με ποσοστά 4-5% και ο σύμφωνα με πληροφορίες μετά την διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, αυτοί οι επενδυτές θα αποκτήσουν και νέα κομμάτια εκμεταλλευόμενοι όλους όσοι ρευστοποιούν για γρήγορα κέρδη, δηλαδή εκείνους που αποκαλούν στις αγορές ως flippers.