Η Ιντεάλ σκέφτεται πράγματι δημόσια πρόταση και έξοδο από το ΧΑ;

Η Ιντεάλ σκέφτεται πράγματι δημόσια πρόταση και έξοδο από το ΧΑ;

Πηγές μας αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο αυτό όχι μόνο έχει εξεταστεί από τη διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, αλλά έχει λάβει και το πράσινο φως.

Η πληροφορία που ακολουθεί, μεταφέρεται σαφώς με επιφύλαξη, καθώς δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθεί, αλλά η πηγή μας δηλώνει σίγουρη ότι το ενδεχόμενο αυτό όχι μόνο έχει εξεταστεί από τη διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, αλλά έχει λάβει και το πράσινο φως.

Σύμφωνα λοιπόν, με συνήθως καλά ενημερωμένη πηγή, η διοίκηση της Ιντεάλ, μετά τις συνεχόμενες εξαγορές (Byte, Netbull και της νοτιοαφρικάνικης Coleus), αλλά και την λίαν επικερδή πώληση θυγατρικής της Three Cents στη Coca Cola HBC και έχοντας δημιουργήσει ήδη ένα μεσαίου μεγέθους ισχυρό όμιλο, έχει καταστρώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο περαιτέρω επέκτασης, το οποίο περιλαμβάνει νέες εξαγορές και συνεργασίες, αλλά και είσοδο σε νέες υποσχόμενες αγορές και δραστηριότητες.

Μέρος του σχεδίου αυτού, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί και η δημόσια πρόταση εξαγοράς του ποσοστού που δεν κατέχουν οι βασικοί της μέτοχοι.

Οι οποίοι, με βάση το επίσημο μετοχολόγιο του ΧΑ είναι οι ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (23,18%), TRUAD VERWALTUNGS (13,99%), STRIX HOLDINGS (7,8839%). Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελείται από τους: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ), TZAKOY ΕΛΕΝΗ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΑΣΗΜΙΑΔΗ ΣΑΒΒΑ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΔΡΙΤΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΚΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΑΡΤΙΝΟ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η διοίκηση της Ideal εκτιμά την Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της (NAV) ανά μετοχή στα 5,6 ευρώ, με βάση τα δεδομένα του Μαρτίου του 2023, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 4,9 ευρώ το Νοέμβριο του 2022, 4,3 ευρώ τον Οκτώβριο του 2022 και 2,6 ευρώ το Μάιο του 2022.

Μένει να δούμε αν η εταιρεία, φυσικά δια των μετόχων της (όλων;) θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τη σχετική πληροφορία…