Vivartia: Ανακοίνωσε την εξαγορά του 70% της Κουρελλάς από τη Δέλτα

Vivartia: Ανακοίνωσε την εξαγορά του 70% της Κουρελλάς από τη Δέλτα

Με τη συγκεκριμένη εξαγορά η Δέλτα ενισχύεται στον χώρο της καλής διατροφής

Την εξαγορά του 70% της Κουρελλάς Α.Ε. από την Δέλτα, ανακοίνωσε η Vivartia. Με τον τρόπο αυτό, η Δέλτα ενισχύεται στον χώρο της καλής διατροφής, προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της Δέλτα μεγαλώνει με την ένταξη της εταιρείας Κουρελλάς Α.Ε., πρωτοπόρου στην παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών και φυτικών (plant-based) προϊόντων. Η Κουρελλάς Α.Ε. αποτελεί την πρώτη εταιρεία παραγωγής βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 60 χρόνια καταξιωμένης παρουσίας και εφαρμογής καινοτόμων και βιώσιμων πρακτικών στην κτηνοτροφία και την παραγωγή προϊόντων καλής διατροφής.

Η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. διαθέτει ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, με το 90% των πωλήσεων της εταιρείας να προέρχονται από εξαγωγές στην Ευρώπη, τις Αραβικές χώρες και την Αμερική.

Με την προσθήκη των προϊόντων, της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού, του δικτύου και του οράματος της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε., η ΔΕΛΤΑ ενισχύει τον στρατηγικό της στόχο για τη διάθεση περισσότερων επιλογών καλής διατροφής που ενισχύουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, σε όλο το φάσμα και σε κάθε περίσταση της ζωής τους, με οδηγό τη δέσμευσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση του 70% της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε., ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, δήλωσε «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. και τους ανθρώπους της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ. Η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και τις αξίες που μοιραζόμαστε με την ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε., όπως είναι η καινοτομία, η συνεργασία, η εξωστρέφεια, η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μαζί θα εργαστούμε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις εξειδικευμένες ανάγκες τους».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε., Θεόδωρος Κουρέλλας, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή τη συμφωνία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία μας. Η δύναμη της ΔΕΛΤΑ στον χώρο της καλής διατροφής και η μακρόχρονη παρουσία της σε κάθε γωνιά της χώρας ενισχύει τη δυναμική μας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας».

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο παραγωγής της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. βρίσκεται στα Γρεβενά και διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ζωοτροφών στη χώρα. Το 2022, η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είχε κύκλο εργασιών 13 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολεί 52 εργαζομένους».