Mytilineos: Τιμή – στόχο τα 37 ευρώ δίνει η Citigroup

Mytilineos: Τιμή – στόχο τα 37 ευρώ δίνει η Citigroup

H ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της Mytilineos αποτελεί τον καταλύτη για την αναβάθμιση της τιμής - στόχου

Στα 37 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Citigroup, έναντι 30 ευρώ προηγουμένως με σύσταση αγοράς, ενώ αναμένει καθαρά κέρδη 594 εκατ. ευρώ για φέτος.

H ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ αποτελεί τον καταλύτη για την αναβάθμιση της τιμής – στόχου, καθώς τα λειτουργικά κέρδη από τον κλάδο θα ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ στα πέντε επόμενα χρόνια.

Ο ρόλος της εταιρείας στην ενεργειακή μετάβαση ενισχύεται και από τον κλάδο της Μεταλλουργίας καθώς η Citigroup συγκρίνει τα μεγέθη της με την Norsk Hydro, επισημαίνοντας ότι θα την ξεπεράσει αναφορικά με το περιθώριο κέρδους στο Αλουμίνιο.

Οι τρεις καταλύτες

Η Citigroup εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες:

1. Η νέα οργανωτική δομή της Mytilineos, ευνοεί την καλύτερη κατανόηση του growth story της Εταιρείας.

2. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς η Εταιρεία έχει διπλασιάσει το portfolio της τους τελευταίους 18 μήνες, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του «πράσινου» EBITDA στα επόμενα έτη στο 50% των συνολικών EBITDA.

3. Η πράσινη μετάβαση του Αλουμινίου φαίνεται να συντελείται τα επόμενα 1-2 έτη, οδηγώντας σε πιθανά «πράσινα» premiums, ενώ η Mytilineos εκτιμάται ότι θα έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους ακόμα και από τη Norsk Hydro Τα τελευταία 2, είναι και αυτά τα σημεία που για τη CITI, τοποθετούν τη Mytilineos ως μία εταιρεία με best-in-class ESG χαρακτηριστικά.