Μυτιληναίος: Ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία η επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση

Μυτιληναίος: Ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία η επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση

Κάλυψη κατά δύο φορές του ομολόγου -456 εκατ. ευρώ καταθέσεις Ελλήνων στην έκδοση των 500 εκατ. ευρώ

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, που ανοίγει το δρόμο και για άλλες εκδόσεις, μεταφέροντας κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτελεί η επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση της εταιρείας Μυτιληναίος που ολοκληρώθηκε χθες.

Η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε στην δημόσια προσφορά ξεπέρασε το 1 δισ. σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 2 φορές, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία, δείχνει την εμπιστοσύνη που συγκεντρώνει τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τους θεσμικούς επενδυτές που αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια εγγυημένη γι’ αυτούς επένδυση.

Από την έκδοση του επταετούς ομολόγου η εταιρεία άντλησε συνολικά έσοδα 500 εκ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4% που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο του εύρους.

Το πλήθος των αιτήσεων αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στο retail με 456 εκατομμύρια δηλαδή το 91,2% της έκδοσης και 44 εκ. σε ειδικούς θεσμικούς.

Η All high συμμετοχή, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του κοινού στην ελληνική εταιρεία με τις μεγάλες προοπτικές, η οποία αποτελεί έναν πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό που ξεχωρίζει στους τομείς που δραστηριοποιείται αλλά και την μεγάλη αποδοχή των θεσμικών επενδυτών στην έκδοση και την εταιρεία.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, το ομόλογο της Μυτιληναίος για τις τράπεζες σημαίνει ότι οι μεγάλες εταιρείες δανείζονται από την αγορά, επιτρέποντας σε μικρότερες εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην τραπεζική δανειοδότηση.

Για το Ελληνικό Δημόσιο, το αποτέλεσμα της έκδοσης του ομολογιακού δείχνει ότι η αγορά είναι ζωντανή και κινείται και αποδίδει για εταιρείες που έχουν προοπτικές και δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη.