Λιγότερη παραγωγή στο εργοστάσιο της Apple

02/11/2021, 10:05
Λιγότερη παραγωγή στο εργοστάσιο της Apple

Οπως αναμενόταν η κορυφαία τεχνολογική εταιρεία Apple Inc μείωσε την παραγωγή των συσκευών iPad προκειμένου να διαθέσει περισσότερα εξαρτήματα στην παραγωγή του iPhone 13.

Η εταιρεία εδώ και καιρό είχε παραδεχθεί ότι η έλλειψη μικροκυκλωμάτων (τσιπ) θα επηρεάσει την παραγωγή των διάσημων μοντέλων της, όμως, όπως φαίνεται οι ελλείψεις την "χτυπούν" πιο σκληρά από ότι αρχικά εκτιμούσε.

Η παραγωγή του iPad είχε μειωθεί κατά 50% σε σύγκριση με τα αρχικά σχέδια της εταιρείας για τους δύο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας Nikkei στην ηλεκτρονική της σελίδα, στην οποία προστίθεται ότι εξαρτήματα που προορίζονταν για iPhone παλαιότερων εκδόσεων, χρησιμοποιούνται ήδη στην παραγωγή του iPhone 13.

Η Apple δίνει μερικώς, προτεραιότητα στην παραγωγή του iPhone 13, επειδή προβλέπει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση στον τομέα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, σε σύγκριση με τις συσκευές iPad, καθώς οι αγορές της Δύσης αρχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.