Specisoft: Συμμετέχει σε πρόταση καινοτομίας για το Horizon Europe 2021

11/11/2021, 14:00
Specisoft: Συμμετέχει σε πρόταση καινοτομίας για το Horizon Europe 2021

Η Specisoft Α.Ε. επελέγη να συμμετέχει σε μια σημαντική πανευρωπαϊκή ομάδα εταίρων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για το Horizon Europe 2021.

Ειδικότερα, η πρόταση καινοτομίας στην οποία συμμετέχει η Specisoft Α.Ε. αφορά στις φυσικές και ψηφιακές υποδομές, μέσω ψηφιακής συνδεσιμότητας και συνεργασίας, που επιτρέπει και υποστηρίζει την αυτοματοποιημένη κινητικότητα.

Το καινοτόμο έργο αφορά στη μελέτη προσαρμοσμένων υποδομών με φυσική και ψηφιακή επικαιροποίηση, για συστήματα και υπηρεσίες αυτοματοποιημένης κινητικότητας, σε μικτή κυκλοφορία με συμβατικά οχήματα και άλλους χρήστες του δρόμου και τρόπους μεταφοράς.

Η περιγραφή και ανάπτυξη των υπηρεσιών φυσικών και ψηφιακών υποδομών για συστήματα και υπηρεσίες αυτοματοποιημένης κινητικότητας και η συμφωνημένη ταξινόμηση των επιπέδων στήριξης αυτών, δημιουργούν το περιβάλλον για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια εναρμόνιση καθώς και την ταξινόμηση των υποστηρικτικών υποδομών.

Η πρόταση που κατατέθηκε από κονσόρτσιουμ ευρωπαϊκών οργανισμών στο οποίο συμμετέχει η Specisoft ΑΕ από κοινού με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αγκαλιάζει την αναγκαιότητα δημιουργίας καινοτόμων ιδεών για τη βιώσιμη οργάνωση της απαραίτητης συνδιαχείρισης, των συνεργατικών επενδύσεων και της κοινής - Ευρωπαϊκής/Παγκόσμιας - εφαρμογής της συνεργατικής, συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας.

Προκειμένου να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα, συγκροτήθηκε μια μεγάλη διεθνής ομάδα εξαιρετικά εξειδικευμένων συνεργατικών εταίρων, όπως, Πανεπιστημίων, ημικρατικών φορέων, εταιριών καινοτομίας και εργαστηρίων που θα εργαστούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Specisoft Α.Ε. είναι μια MME που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη λύσεων (λογισμικό και υλικό) για διάφορους κάθετους τομείς (συγκεκριμένα βοηθητικά προγράμματα, έξυπνες / κατοικήσιμες πόλεις, κ.λπ.) μέσω προηγμένης ασύρματης δικτύωσης, cloud / IoT, μεγάλων δεδομένων, και τεχνητής νοημοσύνης (AI). Στρατηγική της εταιρείας είναι η κατάκτηση σημαντικής θέσης στην διεθνή αγορά του εξειδικευμένου λογισμικού, όπου η ενσωμάτωση γνώσης στα προγράμματα, παίζει τον πρώτο ρόλο.

Με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει και με το βλέμμα της στραμμένο στις εξελίξεις, η εταιρία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού, Specisoft Α.Ε. ευελπιστεί να συνεισφέρει στο πολύτιμο έργο καινοτομίας του Horizon Europe 2021 AUGMENTED CCAM που θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και νέων τεχνολογιών.