"Έπεσαν" υπηρεσίες της Google, του Spotify , του Snapchat και άλλων κοινωνικών δικτύων

16/11/2021, 22:22

Διακοπές στις υπηρεσίες τους παρουσίασαν την Τρίτη οι εφαρμογές και υπηρεσίες αρκετών κοινωνικών δικτύων και δημοφιλείς ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων των Google Cloud, Amazon, Snapchat και Spotify, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το Spotify ανέφερε ότι έχει γνώση "κάποιων θεμάτων τα οποία εξετάζονται", μετά τις αναφορές προβλημάτων από πάνω από 50.000 χρήστες.

"Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Κάντε υπομονή, δουλεύουμε για να λύσουμε το πρόβλημα. Στο μεταξύ, προτείνουμε να παραμείνετε συνδεδεμένοι", αναφέρει το Snapchat σε ανάρτηση του στο Twitter.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι διακοπές είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στο Google Cloud. Η Alphabet ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει μερικώς επιλυθεί αν και θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση.

Η ιστοσελίδα DownDetector ξεκίνησε να δείχνει αύξηση των αναφορών για προβλήματα στη χρήση περίπου στις 19:40, επηρεάζοντας Google, Facebook, Instagram, Snapchat, Discord, Spotify, Tiktok καθώς και ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως οι Target, Etsy, Shopify and Home Depot, μεταξύ άλλων.

Οι Amazon, Amazon Web Services (AWS) και Cloudflare επίσης επηρεάστηκαν.

Η Google έκανε λόγο για ένα θέμα με τις υπηρεσίες στο Cloud. "Πιστεύουμε ότι τα θέματα με το Cloud Networking έχει μερικώς επιλυθεί", ανακοίνωσε.