Amazon: Μεγάλη επένδυση σε υποδομές στην Ελλάδα

02/12/2021, 21:16
Amazon: Μεγάλη επένδυση σε υποδομές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μια από τις 21 χώρες όπου η Amazon στοχεύει να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις, με την εγκατάσταση και λειτουργία 30  τοπικών ζωνών υποδομής. 

Πρόκειται για ένα είδος υποδομής το οποίο συγκεντρώνει διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας (υπολογιστικές και αποθήκευσης σε cloud) κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς και βιομηχανικά κέντρα.

Οι υποδομές αυτές δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται με μεγάλες ταχύτητες.

Οι νέες 30 τοπικές ζώνες θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων στην Αργεντινή, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Χιλή, την Κολοβμία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Κένυα, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική.

Η μεγάλη επένδυση της Amazon στη χώρα μας θα είναι και το βασικό θέμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη της Amazon Web Services αύριο, Παρασκευή ,στις 9.30 π.μ.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, ακόμη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.