Με θετικό πρόσημο κλείνει τη χρονιά η Vodafone

17/12/2021, 13:52
Με θετικό πρόσημο κλείνει τη χρονιά η Vodafone

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά με σημαντικές εξελίξεις που σηματοδότησαν το άνοιγμα μιας νέας εποχής τόσο για την Vodafone Ελλάδας, όσο και για το σύνολο του κλάδου και ευρύτερα για την οικονομία, χαρακτηρίζει η εταιρεία το 2021.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία προχωρά με ταχείς ρυθμούς το επενδυτικό σχέδιο ύψους € 600 εκατ., βάσει του οποίου θα εξασφαλίσει:

εκτεταμένη κάλυψη του 5G Giga Network,
650.000 σταθερές συνδέσεις νέας γενιάς και
διασύνδεση σε 1 εκατομμύριο Έλληνες που διαμένουν σε 10 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
Η εταιρία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με εξαιρετικά θετικές οικονομικές επιδόσεις, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει +4%, αυξητική τάση στην πελατειακή βάση και εκθετική αύξηση στη χρήση data.

Εμπορικά, η Vodafone Ελλάδας επαναπροσδιόρισε την τοποθέτησή της, με προτάσεις που εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στη συνδεσιμότητα για όλους, ενώ το Vodafone Business ενίσχυσε το αποτύπωμά του με έργα - πρότυπα που δείχνουν την πορεία που θα πρέπει να χαράξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, η εταιρία εισήλθε σε μια νέα φάση καινοτομίας, με συνεργασίες όπως αυτή με τον Δημόκριτο, όπου εφαρμόζει προηγμένες λύσεις IoT και αλληλεπιδρά με την ευρύτερη κοινότητα Έρευνας και Ανάπτυξης τεχνολογίας.

Λειτουργικά, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Vodafone πέτυχε σημαντικές νίκες όσον αφορά στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, επιταχύνοντας την πορεία προς τον στόχο του Net Zero, ενώ παράλληλα στάθηκε δίπλα στην πολιτεία σε όλες τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, πέρα από την απρόσκοπτη συνέχιση του επενδυτικού της πλάνου, η Vodafone Ελλάδας επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από τα σχεδιαζόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Έργα συνδεσιμότητας, υγεία, εκπαίδευση και Ψηφιοποίηση Επιχειρήσεων και Δημοσίου Τομέα είναι οι τομείς που θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από μέρους μας.

Κλείνει μια χρονιά με συνολικά θετικό πρόσημο για την Vodafone Ελλάδας, τα αποτελέσματά της και πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους της, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.