Ρεκόρ Γκίνες για τον Μασκ – Έχασε πάνω από 200 δισ. δολ. σε ένα χρόνο

11/01/2023, 14:11
Ρεκόρ Γκίνες για τον Μασκ – Έχασε πάνω από 200 δισ. δολ. σε ένα χρόνο

Η συρρίκνωση της περιουσίας του Μασκ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απότομη πτώση των μετοχών της Tesla

Ο Έλον Μασκ μπορεί να προσθέσει έναν νέο τίτλο στο βιογραφικό του: κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

Ο ιδρυτής της Tesla κατάφερε να μπει στα βιβλία των ρεκόρ χάρη σε ένα άθλιο 2022 που είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 182 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός την Παρασκευή σε μια ανακοίνωση που επικαλείται στοιχεία από το Forbes.

To Γκίνες σημείωσε ότι αν και “το ακριβές ποσό (της απώλειας του Μασκ) είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί”, με ορισμένα μέσα να εκτιμούν ότι έχασε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ιδιοκτήτης του Twitter κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ: μια απώλεια 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιάπωνα επενδυτή Μασαγιόσι Σον το 2000, σύμφωνα με το CNBC.

Πλήγμα λόγω Tesla

Η συρρίκνωση της περιουσίας του Μασκ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απότομη πτώση των μετοχών της Tesla, οι οποίες έχασαν περίπου το 65% της αξίας τους κατά τη διάρκεια της χειρότερης χρονιάς που έχει καταγράψει η εταιρεία.

Η απώλεια ήταν αρκετή για να τον ρίξει από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – έναν τίτλο που τώρα κατέχει ο μεγιστάνας πολυτελών ειδών Μπερνάρ Αρνό.

Φυσικά, ο Μασκ δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος του οποίου η περιουσία δέχθηκε πλήγμα το 2022. Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι έχασαν συνολικά 660 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.