Και νέο «κανόνι» στα cryptos – Χρεοκόπησε η Genesis

21/01/2023, 15:47
Και νέο «κανόνι» στα cryptos – Χρεοκόπησε η Genesis

Τον Ιανουάριο, η Genesis είχε απολύσει περίπου το 30% του προσωπικού της αλλά δεν κατάφερε να... επιβιώσει!

Χρεοκόπησε η τράπεζα κρυπτονομισμάτων Genesis Global Holdco, καθώς το ντόμινο των καταρρεύσεων στην αγορά του crypto συνεχίζεται, έπειτα και από την πτώση της FTX.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Chapter 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, λέγοντας ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία για να προσπαθήσει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να αντλήσει κεφάλαια.

H Genesis ισχυρίζεται ότι διαθέτει 150 εκατ. δολάρια σε μετρητά, με τα οποία θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της όσο παραμένει σε καθεστώς χρεοκοπίας και προσπαθεί να βρει ένα σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Oι οικονομικές πιέσεις στην μητρική της Genesis, Digital Currency Group (DCG), άρχισαν μετά την κατάρρευση του hedge fund Three Arrows Capital.

Η Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις το Νοέμβριο, λίγο μετά την κατάρρευση του FTX, στο οποίο η Genesis είχε άνοιγμα.

Τον Ιανουάριο, η Genesis απέλυσε περίπου το 30% του προσωπικού της.

Ο προσωρινός επικεφαλής, Derar Islim, έστειλε μια επιστολή σε πελάτες λέγοντας ότι χρειαζόταν «επιπλέον χρόνος» για να βρεθεί μια λύση για μια κρίση ρευστότητας στην εταιρεία.

Η είδηση της χρεοκοπίας της Genesis βρίσκει το bitcoin στα 21.000 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα σημειώνει άνοδο 28% από τις αρχές του έτους, καλύπτοντας μέρος του χαμένου εδάφους του 2022.