Η Apple ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

06/04/2023, 20:50
Η Apple ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

Η Apple λέει «Hello Mumbai» - Τι σηματοδοτεί το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος λιανικής στην Ινδία

Η Apple Inc ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα λιανικής πώλησης στην Ινδία, δίνοντας χθες μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μοιάζει, με κάποιους καταναλωτές να προσπαθούν να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό του.

Το κατάστημα είναι ακόμα υπό κατασκευή και πιθανόν να ανοίξει αυτό τον μήνα, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος στο Reuters.

Χθες βράδυ, ο κόσμος τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο έξω από το κατάστημα, η πρόσοψη του οποίου ήταν καλυμμένη με έντονα πολύχρωμα σχέδια, το γνωστό λογότυπο με το μήλο και το μήνυμα «Hello Mumbai».

«Άνοιγμα» στη μεγάλη αγορά της Ινδίας

Η Ινδία έχει γίνει μεγάλη αγορά για την εταιρία που έχει την έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και η οποία εγκαινίασε διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο το 2020.

Ωστόσο, λόγω των υψηλών τιμών, η Apple έχει μερίδιο μόλις 3% στην ινδική αγορά smartphone.

Η Apple έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει εμπόδια στο να ανοίξει φυσικά καταστήματα λιανικής στη χώρα, με τα σχέδιά της για άνοιγμα σημείων πώλησης το 2021 να καθυστερούν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Τα προϊόντα της Apple, ωστόσο, πωλούνται εδώ και χρόνια στην Ινδία σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon.com Inc και η Flipkart της Walmart, καθώς και μέσω μεταπωλητών.

Το έντονα φωτισμένο κατάστημα είναι εμπνευσμένο από τα γνωστά ταξί Kaali Peeli που είναι μοναδικά στη Μουμπάι, ανέφερε η Apple σε ανακοίνωση, αναφερόμενη στα κιτρινόμαυρα ταξί που αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης.