«Πώς να αγοράσω χρυσό» η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Google τον Απρίλιο

27/04/2023, 14:29
«Πώς να αγοράσω χρυσό» η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Google τον Απρίλιο

Καθώς τα κρυπτονομίσματα καταρρέουν, οι χρήστες που ψάχνουν στο Google «Πώς να αγοράσετε χρυσό» είναι περισσότεροι από ποτέ

Η φούσκα των κρυπτονομισμάτων έσκασε και στη θέση της, όλο και περισσότεροι στρέφονται σε μια παλιά μορφή επένδυσης: τον χρυσό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Trends για τον Απρίλιο 2023, οι αναζητήσεις στην Google για τη φράση «πώς να αγοράσεις χρυσό» έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, ανέφερε σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην μακροπρόθεσμη σταθερότητα του πολύτιμου μετάλλου σε σύγκριση με τα κρυπτονομίσματα, τα οποία βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια.

«Ακόμη και στη χειρότερη δυνατή στιγμή της αγοράς, τα χειρότερα του χρυσού θα είναι καλύτερα από τα χειρότερα του Bitcoin», δήλωσε στην εφημερίδα ο Λούις Σόουζα, κτηνίατρος στην Ουαλία, ο οποίος στα τέλη του 2021, άρχισε να περιορίζει τα κρυπτονομίσματα του μόνο σε Bitcoin και στις αρχές του 2022 άρχισε να προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του χρυσές λίρες Αγγλίας.

Ομοίως φαίνεται ότι πράττουν και πολλοί άλλοι. Από τα τέλη του 2021, το Bitcoin έχει χάσει περίπου το ήμισυ της αξίας του, σημείωσε η WSJ. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων άρχισαν να απομακρύνονται από το νόμισμα και να βάζουν τα χρήματά τους σε ένα υλικό που έχει αποδείξει την ισχύ του για χιλιετίες.

Τον Ιανουάριο, για παράδειγμα, οι πωλήσεις χρυσών αμερικανικών νομισμάτων American Eagle έφτασαν στο υψηλότερο μηνιαίο σύνολο σε περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ που αναφέρονται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο χρυσός φαίνεται να επανακτά τη φήμη του ως καλή επένδυση. Πέρυσι, όπως τα κρυπτονομίσματα, οι μετοχές και τα ομόλογα παρουσίασαν διψήφιες απώλειες. Στο μεταξύ, οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σχεδόν σταθερές.

Πιο πρόσφατα, οι φόβοι για χάος στον τραπεζικό τομέα οδήγησαν τις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού να εκτοξευθούν πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο, κοντά δηλαδή σε επίπεδα υψηλού ρεκόρ. Σύμφωνα επίσης με τη WSJ, συνολικά, η αποτίμηση της αξίας του χρυσού φτάνει το ύψος των 14,5 τρισ. δολαρίων, σε σύγκριση με το 1,2 τρισ. δολαρίων εκείνου των κρυπτονομισμάτων.

Σε σύγκριση με την καθαρά ψηφιακή υπόσταση των κρυτπονομισμάτων, ο χρυσός έχει σίγουρα ξεκάθαρο προβάδισμα. Και η σχετικά σταθερή απόδοσή του σχεδόν διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να εξορύσσουν χρυσό για πολύ καιρό μετά το τέλος της μόδας της εξόρυξης Bitcoin.