Foxconn: Σε επένδυση $500 εκατ. για κατασκευή νέου εργοστασίου στην Ινδία προχωρά η προμηθεύτρια της Apple

17/05/2023, 18:14
Foxconn: Σε επένδυση $500 εκατ. για κατασκευή νέου εργοστασίου στην Ινδία προχωρά η προμηθεύτρια της Apple

Η Foxconn κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική πολιτεία Telangana, σύμφωνα με έναν υπουργό της κυβέρνησης και το υπουργείο πληροφορικής της πολιτείας.

Η Foxconn με έδρα την Ταϊβάν έσπασε έδαφος σε ένα νέο εργοστάσιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική πολιτεία Telangana λίγο λιγότερο από ένα μήνα μετά τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple Tim Cook με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi.

Η Foxconn είναι μία από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Apple και παράγει άμεσα το 70% της παγκόσμιας προμήθειας iPhone.

Το νέο εργοστάσιο Telangana θα απασχολεί 25.000 εργάτες «σε πρώτη φάση», σύμφωνα με ένα tweet από την κυβέρνηση της Telangana.

Η συντονισμένη ώθηση της Foxconn έρχεται καθώς η Κίνα διεκδικεί ενεργά εξωτερικές επενδύσεις και προσπαθεί να ανοικοδομήσει τη βιομηχανική παραγωγή μετά από μακροχρόνια lockdown Covid που οδήγησαν σε πτώση τους αριθμούς παραγωγής.

Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εντείνονται, ωστόσο, παγκόσμιες εταιρείες όπως η Apple έχουν αρχίσει να πιέζουν τους προμηθευτές τους να διαφοροποιηθούν από τη χώρα, η οποία ήταν εδώ και πολύ καιρό ένας κόμβος για προσιτή και αξιόπιστη παραγωγή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Foxconn , Young Liu, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ινδία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Εκείνη την εποχή, η Foxconn είπε σε τοπικά καταστήματα ότι δεν συνήψε καμία «δεσμευτική, οριστική συμφωνία για νέες επενδύσεις κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού».

Παρά αυτά τα σχόλια, η Foxconn συνήψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Telangana στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με ένα tweet που επικαλείται τον υπουργό πληροφορικής της Telangana, K.T. Ράμα Ράο.

Η Foxconn δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με την ασυμφωνία σχετικά με το πότε επετεύχθη συμφωνία.

Το Bloomberg είχε προηγουμένως αναφερθεί στην προσπάθεια της Foxconn να χτίσει ένα άλλο εργοστάσιο στην ινδική πολιτεία Καρνατάκα, λίγο έξω από τη Μπανγκαλόρ.