Πρεμ Γουάτσα: Τα σχέδια για Eurobank, Εθνική Ασφαλιστική και Ελληνικό

28/11/2019, 15:32
1

Σε σημαντικές ανακοινώσεις θα προχωρήσει το μεσημέρι στα γραφεία της Eurobank ο Ινδοκαναδός επενδυτής της και βασικός μέτοχος Πρεμ Γουάτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρωινή επίσκεψη του στον πρωθυπουργό ο κ. Γουάτσα ενημέρωσε το επιτελείο του, αλλά και την κυβέρνηση ότι στην επόμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα θα συνοδεύεται από επενδυτές οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την χώρα.

O γνωστός επενδυτής είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα τόσο απο την Eurobank, όσο και από την Eurolife καθώς καταγράφει κέρδη στις μετοχές, αλλά και στα ελληνικά ομόλογα μέσω της Eurolife.

To Fairfax προγραμματίζει την μερική πώληση του 10% των μετοχών προς την Pimco (όπως ήδη έχει γράψει το ΝΜ) έγιναν μερικά πακέτα πριν απο μερικές εβδομάδες, ενω το Fairfax μείωσε τα δικαιώματα ψήφου προκειμένου να μην έχει υποχρέωση ανακοίνωσης προς το χρηματιστήριο.

Σε ότι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική το Fairfax, θα ανακοινώσει πιθανότατα και την προσφορά του σήμερα στο πλαίσιο της κατάθεσης των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ενδιαφέρον για το Ελληνικό

Συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, τον ΣΕΒ και το ΣΕΤΕ

Ο κ. Watsa έχει εκδηλώσει ειδικό ενδιαφέρον για την επένδυση του Ελληνικού, εξ ου και η σημερινή παρουσίαση απο την Eurobank στα κεντρικά γραφεία. Στις σημερινές του συναντήσεις ο Ινδο- καναδός επενδυτής θα έχει συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες στην Eurobank, κ Φωκίωνα Καραβία, τον κ. Γ. Χρυσικό, και τον κ. Α. Σαρρηγεωργίου. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσα και τον οπρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Γ. Ρέτσο.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής θα βρεθεί στα γραφεία της Eurobank.