Προειδοποιεί για κινδύνους στο bitcoin και η Γέλεν

23/02/2021, 10:32
Προειδοποιεί για  κινδύνους στο bitcoin και η Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι το Bitcoin συνιστά κίνδυνο για τους επενδυτές και το ευρύ κοινό, τονίζοντας ότι παρά τα ρεκόρ που σπάει διαρκώς τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα και τη σταθερότητά του.

«Δεν νομίζω ότι χρησιμοποιείται ως μηχανισμός συναλλαγών», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε αναλυτή του CNBC. «Στο βαθμό που χρησιμοποιείται φοβάμαι ότι συχνά είναι για παράνομες χρηματοδοτήσεις», συμπλήρωσε με νόημα.

«Αποτελεί ένα άκρως αναποτελεσματικό μέσο διεκπεραίωσης των συναλλαγών και ο βαθμός ενέργειας που καταναλώνεται στη διαδικασία αυτών των συναλλαγών είναι εξωφρενικός», υπογράμμισε, εκφράζοντας φόβους για τις απώλειες που μπορεί να έχουν οι επενδυτές.

Η Τζάνετ Γέλεν δεν παρέλειψε τέλος να αφήσει αιχμές και για το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν οι συναλλαγές σε Bitcoin, προσθέτοντας τη φωνή της σε αυτές που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα για τον μη οικολογικό χαρακτήρα του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο.