Η Eurobank στον δείκτη MSCI Greece

12/05/2021, 08:11
Η  Eurobank στον δείκτη MSCI Greece

Στον δείκτη MSCI Standard Greece εισάγεται, , η μετοχή της Eurobank, με αποτέλεσμα να διαγράφεται από τον Small Cap.O οίκος την ίδια στιγμή, κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών του, προχώρησε στη διαγραφή και της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς από τον δείκτη Small Cap.

Η Societe Generale από την πλευρά της είχε εκτιμήσει ότι η Eurobank θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI Emerging Markets, με τις εισροές να διαμορφώνονται κοντά στα 120 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως στον MSCI Standard Greece βρίσκονται επίσης οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo, ενώ εγχώριοι και ξένοι αναλυτές είχαν εκτιμήσει πως εκτός από την Eurobank και η Εθνική Τράπεζα πληρούσε τα κριτήρια "αναβάθμισης" και ένταξής της στον δείκτη, ενώ είχαν δώσει χαμηλότερες αλλά υπαρκτές πιθανότητες ένταξης και για τις Alpha Bank και Μυτιληναίο.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τεθεί από τον περασμένο Μάιο εκτός του βασικού δείκτη αναφοράς της MSCI, και αυτό οδήγησε στο να βγουν από το ραντάρ κάποιων επενδυτών που παρακολουθούν τους συγκεκριμένους δείκτες, και αυτό ισχύει και για τα short funds.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το κλείσιμο της 27ης Μαΐου.