Πειραιώς: Στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της Κέρκυρας

23/09/2021, 12:25
Πειραιώς: Στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της Κέρκυρας

Η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας της Κέρκυρας, αλλά και τα αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν, εξετάσθηκαν εκτενώς σε ευρεία συνάντηση κλιμακίου της Τράπεζας Πειραιώς με τοπικούς φορείς που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο επικεφαλής Δικτύου Νοτίου Ελλάδος Στ. Ηλιάδης και ο διευθυντής του Καταστήματος Κερκύρας, Ν. Καργόπουλος ενημερώθηκαν για τα μείζονος σημασίας οικονομικά ζητήματα του νησιού, όπως τα ανέλυσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γ. Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χ. Βούλγαρης και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Στ. Σπάτουλας.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας της Κέρκυρας και δη η συμβολή της στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και τη σύνδεσή της με την τουριστική οικονομία μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής. Όπως αναφέρεται σχετικά «η στήριξη του αγροδιατροφικού και του τουριστικού τομέα αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Από το 2013 αναπτύσσεται το καινοτόμο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής, το οποίο διευρύνθηκε με το πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Ξενοδοχείων και στόχο την ανάδειξη των εθνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Σημειώνεται ότι για τη στήριξη της οικονομίας της Κέρκυρας έχει συσταθεί από τοπικούς επιχειρηματικούς και πολιτειακούς φορείς Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ), η οποία βρίσκεται σε προκαταρτικές συζητήσεις με την ΕΤΒΑ για την από κοινού ανάπτυξη νέου Επιχειρηματικού Πάρκου, έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να εγκατασταθούν σε έναν οργανωμένο χώρο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία τους.