Οι μυστικές επαφές Σπ. Λάτση - Πρεμ Γουάτσα!

01/01/2022, 21:34
Οι μυστικές επαφές Σπ. Λάτση - Πρεμ Γουάτσα!

Σε απόλυτη μυστικότητα και με κινήσεις κάτω από το Radar για να μην τους πιάσουν οι… κεραίες της επιχειρηματικής και τραπεζικής πιάτσας, οι συζητήσεις και οι επαφές Σπύρου Λάτση και Πρεμ Γουάτσα συνεχίζονται, με φόντο την Eurobank, ενδεχόμενες συγχωνεύσεις καθώς και το πλαίσιο πιθανής ανταλλαγής μετοχών που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και μετοχική συμμετοχή στην Lamda Development, υπό την έννοια ότι μια συνένωση με την Grivalia θα δημιουργούσε έναν γίγαντα του real estate που θα κυριαρχούσε σε ολόκληρη την παράκτια ζώνη της πρωτεύουσας!

Για το τεράστιο αυτό deal, που παρασκηνιακά κυοφορείται, κρατείται σιγή ιχθύος προκειμένου να αποφευχθεί να διαρρεύσει οτιδήποτε σχετικό αλλά και να παραμείνει η υπόθεση μακριά από την κοινή γνώμη και τα Μέσα Ενημέρωσης!

Μολονότι από την διοίκηση της Eurobank αποφεύγουν επισήμως να τοποθετηθούν, καθώς το ζήτημα αφορά τους μετόχους και όχι τα πιστωτικά ιδρύματα και τη λειτουργία τους, κυβερνητικές πηγές με πληροφόρηση εκ των έσω επισημαίνουν ότι το θέμα είναι υπαρκτό, έχει βάση και μάλιστα μεταξύ των δύο πλευρών έχει υπογραφεί MoU και σύμφωνο εμπιστευτικότητας! Βεβαίως, η εμπειρία έχει καταδείξει ότι τέτοια ντιλ μπορούν να χαλάσουν οποιαδήποτε στιγμή, αν κάτι στραβώσει!

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση από τη μια πλευρά υπάρχει η εκπεφρασμένη πρόθεση Λάτση να επιστρέψει στην Eurobank, αλλά και του Γουάτσα σταδιακά να αποεπενδύσει από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα!

Παράλληλα, το εμβληματικό project του Ελληνικού για να υλοποιηθεί απαιτεί και προϋποθέτει ρευστότητα και χρηματοδότηση! Και η παρουσία του Ινδοκαναδού διαχειριστή κεφαλαίων θα λειτουργούσε θετικά και επιβοηθητικά προς αυτή την κατεύθυνση…