Η εσωτερική πληροφόρηση και η κερδοσκοπία σε Alpha – Πειραιώς!

08/03/2022, 16:11
Η εσωτερική πληροφόρηση και η κερδοσκοπία σε Alpha – Πειραιώς!

Γιατί δεν φέρνει στο ΔΣ η Επ. Κεφαλαιαγοράς την χειραγώγηση 2 τραπεζών πριν τις αυξήσεις κεφαλαίου;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ των 2 συστημικών τραπεζών Πειραιώς και Alpha, αναδείχθηκε ως ένα μείζον ζήτημα για την αγορά, το τραπεζικό σύστημα και την εθνική οικονομία!

Η πρωτοφανής επιτυχία τους, που συνοδεύτηκε από την επιστροφή στο ελληνικό χρηματιστήριο διεθνών επενδυτικών οίκων που για περισσότερο από 10 χρόνια είχαν «εγκαταλείψει» την πάλαι ποτέ θρυλική Σοφοκλέους, όπως η Schroeder’s και η Fidelity για παράδειγμα, διαμόρφωσε νέα δεδομένα και αδιαμφισβήτητα δρομολόγησε εξελίξεις, μέσα από την εξυγίανση και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος!

Ωστόσο οι δύο αυτές μνημειώδεις αυξήσεις κεφαλαίου, που υπήρξαν απολύτως επιτυχημένες και χαρακτήρισαν εν πολλοίς την χρονιά που πέρασε, θα μπορούσαν να είχαν αποτύχει, να είχαν χαλάσει, να είχαν ναυαγήσει, εάν πετύχαινε η υποτιμητική κερδοσκοπία και η χειραγώγηση της μετοχής που προέκυψε μέσα από κατάχρηση εσωτερικής- προνομιακής πληροφόρησης και εν συνεχεία διαρροής, ούτως ώστε να δημιουργηθεί κλίμα, πανικός και να προκύψουν μαζικές ανοιχτές πωλήσεις!

Η κατάχρηση προνομιακής πληροφόρησης, η κερδοσκοπία και η χειραγώγηση, όφειλαν να ελεγχθούν και προφανώς ελέγχθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

Η οποία επί τη βάσει των πορισμάτων που συντάχθηκαν από τους ελεγκτές, καλείται να επιβάλει πρόστιμα στους εμπλεκόμενους και να στείλει τους σχετικούς φακέλους στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω…

Ωστόσο το παράδοξο είναι πως μέχρι στιγμής, μολονότι αρμοδίως διαχέεται η πληροφόρηση ότι οι σχετικές έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και τα πορίσματα είναι έτοιμα, η υπόθεση των 2 καραμπινάτων υποθέσεων εσωτερικής πληροφόρησης (στην Αμερική τους εμπλεκόμενους θα τους είχαν μπουζουριάσει προ πολλού…) δεν έρχονται στο ΔΣ… Γιατί άραγε; Τι συμβαίνει;

Ποιο είναι άραγε το περιεχόμενο των πορισμάτων; Ανακαλύφθηκαν οι κερδοσκόποι μέσα από τον έλεγχο των πωλητών όταν διέρρευσαν οι ειδήσεις για τις αυξήσεις κεφαλαίου;

Ποιοι πούλαγαν ανοιχτά και κερδοσκόπησαν με τις 2 τραπεζικές μετοχές;

Ποιος ήταν εκείνος που έκανε κατάχρηση εκ των έσω προνομιακής πληροφόρησης ενδεχομένως και για ίδιον όφελος;

Ποιο ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην Alpha bank ή όπου αλλού που πήγε να τινάξει την αύξηση κεφαλαίου στον αέρα;

Βρέθηκε; Υπάρχουν αποδείξεις; Ή έστω ενδείξεις για να επιληφθούν σχετικά οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές;

Για να τελειώνουμε: όσο η δυσώδης και καραμπινάτη υπόθεση κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης και κερδοσκοπίας μέσω ανοικτών πωλήσεων, που προκάλεσαν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς (δηλαδή βαρβάτα κακουργήματα χρηματιστηριακής απάτης επί της ουσίας) δεν έρχεται στο ΔΣ, με στοιχεία και ονοματεπώνυμα για επιβολή ποινών και αποστολή των φακέλων στην Δικαιοσύνη, τόσο θα αυξάνονται οι υποψίες ότι οι τραπεζικές αυτές υποθέσεις οδηγούνται σε συγκάλυψη!!!

Γιατί, δυστυχώς, αυτό που διαρρέεται από την Επ. Κεφαλαιαγοράς είναι ότι οι υποθέσεις αυτές αφορούν μόνο…χειραγώγηση!!! Και όχι εσωτερική πληροφόρηση, κερδοσκοπία και χρηματιστηριακή απάτη!!!

Εν μία νυκτί, σύμφωνα με τη φημολογία, πάνε να «διαγράψουν» κακουργήματα και να τα μετατρέψουν σε πλημμελήματα!

Για να μην υπεισέλθω στο νόμο έκτρωμα Σταϊκούρα που κατεβάζει στα 5 χρόνια την παραγραφή της χρηματιστηριακής απάτης!

Σε απλά λόγια, είτε έτσι είτε αλλιώς τα λαμόγια του Χρηματιστηρίου που έγιναν πλούσια κάνοντας κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης για τις αυξήσεις κεφαλαίου Πειραιώς και Alpha στο τέλος θα την βγάλουν καθαρή και... με το νόμο!